Reisadvies Jordanië naar geel

7 juli 2021

Het reisadvies voor Jordanië is versoepeld. Vanaf donderdag 8 juli staat het land op ‘geel’, wat betekent dat reizen hiernaartoe weer zijn toegestaan. Er gelden nog wel inreisbeperkingen als het tonen van een negatieve PCR-test, ook wanneer u al volledig bent gevaccineerd.

Heenreis naar Jordanië

Jordanië is sinds januari weer open voor toeristen en u hoeft hier niet in quarantaine te gaan bij aankomst. Het gaat steeds beter in het land; het aantal besmettingen is sterk afgenomen en veel maatregelen zijn vervallen. Voor reizen naar Jordanië gelden momenteel de volgende voorwaarden:

  • Voor vertrek dient u een gezondheidsverklaring in te vullen. Dit kan op de website van de Jordaanse overheid. U ontvangt vervolgens een QR-code die u op de luchthaven in Amman dient te tonen.
  • U moet een negatieve PCR-test hebben die maximaal 72 uur oud is bij vertrek naar Jordanië. Dit geldt ook als u al volledig bent gevaccineerd!
  • Wanneer u de Belgische nationaliteit heeft of niet (volledig) bent gevaccineerd, dient u bij aankomst in Jordanië nogmaals een PCR-test te ondergaan. De kosten hiervan zijn 40 JOD, omgerekend zo’n €48. Heeft u de Nederlandse nationaliteit en bent u volledig gevaccineerd, dan geldt deze maatregel niet.
  • Let op: de CoronaCheck-app wordt niet geaccepteerd door landen buiten de EU.

Terugreis naar Nederland

  • U moet vanaf 8 augustus 2021 een coronabewijs laten zien als u terugkomt uit Jordanië.
  • U hoeft niet in (thuis)quarantaine.

Huidige maatregelen Jordanië

Het leven in Jordanië is weer terug naar normaal. Momenteel zijn veel sectoren zoals wellnesscentra, sportscholen, bioscopen en zwembaden weer open en zijn al ruim vier miljoen vaccinaties gezet. Wel geldt er nog een avondklok tussen 0:00 en 5:00. Vooral in de Gouden Driehoek van Jordanië zullen de versoepelingen te merken zijn. In Petra, Wadi Rum en Aqaba geldt er geen avondklok en zijn alle winkels open. Alle werknemers hier zijn sinds 1 juli volledig gevaccineerd.

Andere Covid-veilige landen

De lijst van zogeheten Covid-veilige landen wordt verder uitgebreid met Armenië, Azerbeidzjan, Bosnië-Herzegovina, Brunei, Canada, Kosovo, Moldavië, Montenegro, Qatar en Saoedi-Arabië. Alleen voor de landen die reizigers uit Nederland toestaan, gaat het reisadvies op 8 juli van oranje naar geel.


Op zoek naar een veilige en leuke bestemming voor uw vakantie? Bekijk hier ons reisaanbod voor Jordanië. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!