Marokko opent grenzen vanaf 15 juni 2021

8 juni 2021

Goed nieuws voor mensen die naar Marokko willen reizen. Het land gooit deze zomer zijn grenzen weer open voor reizigers uit een eewn groot aantal;landen. Waaronder Nederland en België. Vanaf 15 juni kun je Marokko betreden met een vaccinatiebewijs en/of een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur oud. 

Versoepelingen

Marokko hanteerde lange tijd strenge maatregelen. Ondertussen zijn er zo’n 7 miljoen inwoners van het land volledig gevaccineerd en nog eens 6 miljoen hebben de eerste prik ontvangen. In totaal wonen er in Marokko 36,5 miljoen mensen, de bevolking van Marokko is relatief jong, waardoor de grootste risico groepen inmiddels gevaccineerd zijn.  Het vlotte verloop van de vaccinaties en de afname van besmettingen zorgen ervoor dat de Marokkaanse overheid sinds vorige maand steeds meer maatregelen versoepeld. Zo kunnen Marokkanen die gestrand waren in het buitenland sinds vorige maand weer terug naar Marokko. Nu heeft Marokko twee lijsten vrijgegeven. ‘Lijst A’ en ‘lijst B’.  Inwoners van landen die op lijst B staan moeten speciale toestemming vragen om het land te betreden, dit zijn namelijk landen met hoge besmettingscijfers of gebrek aan betrouwbare data. Op lijst B staan vooral landen uit Afrika en Azië.

Op lijst A staan landen die corona relatief goed onder controle hebben. Inwoners uit deze landen mogen vanaf 15 juni weer met het vliegtuig of de veerboot naar Marokko. Inwoners van landen op lijst A, zoals Nederlanders en Belgen mogen met een vaccinatiebewijs het land in maar hebben aan een negatieve PCR-test van maximaal twee dagen oud ook genoeg. Mensen met een vaccinatiebewijs hoeven zich overigens ook niet te houden aan de avondklok die nog geldig is in Marokko. Je hoeft dan dus niet voor 23:00 binnen te zijn. Vanaf 15 juni kunt u dus weer richting Marokko reizen. Wilt u vrijblijvend advies? Neem dan contact met ons op via info@middenoostenreizen.com


Zin om dit jaar de smalle steegjes van Marrakech te ontdekken of relaxen aan het strand van Essaouira? Vind hier uw perfecte reis naar Marokko.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!