Reizen naar Marokko en het coronavirus

14 januari 2021

Marokko doet het goed in de regio. Vergeleken met de omringende landen heeft het land momenteel de verspreiding van het Corona virus onder controle en lopen de cijfers niet op. Op 13 januari waren er volgens het Marokkaanse Ministerie van Volksgezondheid 1266 besmettingen geregistreerd. Een actueel overzicht van de besmettingen in Marokko vindt u hier. Momenteel is het herstelpercentage 94,3% van de gevallen. 

Vaccinaties in Marokko

Marokko heeft 65 miljoen doses vaccins ingekocht. 40 miljoen van het Chinese Sinopharm-vaccin en 25 miljoen van het Oxford/AstraZeneca-vaccin. Dit willen zijn gaan inzetten zodra het landelijke vaccinatiecampagne van start gaat. Het Sinopharm-vaccin is ontwikkeld door het staatslaboratorium Sinopharm een dochterbedrijf van China National Biotec Group (CNBG).  Het Oxford/AstraZeneca-vaccin is al goedgekeurd. Marokko gaat volgens Minister van Volksgezondheid 25 miljoen van de inwoners gratis vaccineren. Alle volwassenen zijn dit van de totaal 36 miljoen inwoners. Op 25 december kondigde het ministerie van volksgezondheid aan zo snel mogelijk te gaan beginnen met vaccineren.

Op reis naar Marokko

Het wordt nu nog afgeraden naar Marokko te reizen. Echter is de verwachting dat u vanaf maart 2021 weer op reis kunt naar Marokko. Vanaf 23 december geldt er een avondklok tussen 21:00 en 06:00. Feesten en publieke samenkomsten zijn verboden. Er gelden momenteel verschillende maatregelen per regio. Als u hierover meer informatie wilt kunnen we u hierover informeren.

U kunt naar  Marokko reizen wanneer:

  • U onderdaan bent van Marokko of als niet-Marokkaan een permanente verblijfstitel hebt.
  • U een uitnodiging hebt van een Marokkaanse onderneming, of een hotelreservering bezit in Marokko.
  • U een negatieve PCR-testresultaat heeft die bij aankomst niet ouder is dan 72 uur.
  • U een gezondheidsverklaring kan overhandigen. Deze is hier te vinden.

Blijf op de hoogte

Wilt u up-to-date gehouden worden over de mogelijkheden om naar Marokko te reizen? Laat het ons dan weten en stuur een e-mail naar info@middenoostenreizen.com. Zodra het weer onbezorgd kan, nemen we contact met u op.


Dit najaar naar Marokko reizen? Bekijk hier ons aanbod!

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!