Israël bouwt kabelbaan boven Jeruzalem

24 mei 2018

In Israël zijn de plannen voor een kabelbaan boven Jeruzalem goedgekeurd. De geplande route is zo’n 1400 meter lang en loopt tussen het eerste station in de Duitse Kolonie, door de Olijfberg naar de Mestpoort aan de oude stadsmuren. De kabelbaan krijgt vier stations, waaronder de berg Zion en het Kedem bezoekerscentrum in de stad David.

Het project is een belangrijke mijlpaal in het bevorderen van het toerisme in Jeruzalem. De kabelbaan zal een unieke toeristische attractie zijn vanwaar toeristen en bezoekers kunnen neerkijken op de stad Jeruzalem en haar unieke bezienswaardigheden. Daarnaast wil men met de kabelbaan ook het toeristische nachtleven in de stad versterken en verder uitbreiden. Het wordt hierdoor nog toegankelijker voor toeristen de oude stad te bezoeken.

Het kabelbaanproject zal volgens de minister van toerisme het gezicht van Jeruzalem veranderen, waardoor toeristen en bezoekers makkelijk en comfortabel toegang krijgen tot de Westelijke Muur. Tegenwoordig is het meeste autoverkeer verboden in de oude stad en deze geplande kabelbaan maakt dan ook dat de stad toegankelijker wordt voor eenieder. De kabelbaan wordt gedefinieerd als een project dat van groot belang is voor Jeruzalem en maakt de oude stad toegankelijk voor mensen met een handicap.

Video impressie kabelbaan Jeruzalem

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!