Jordanië in top 10 reisbestemmingen 2019

29 oktober 2018

Jaarlijks stelt Lonely Planet een top 10 samen van ’s werelds beste plekken om te bezoeken. Op de lijst van 2019 vinden we Jordanië terug op plek 6!

Jordanië is een prachtig land gelegen in het Midden-Oosten en grenst aan Israël, Syrië, Irak en Saoedi-Arabië. Jordanië bestaat uit ruim 90% uit woestijn en kent veel historische plekken. Lees hieronder de bekendste highlights die Jordanië te bieden heeft en ontdek meteen waarom het meer dan terecht in deze top 10 van de Lonely Planet staat.

Amman

Amman is een levendige en moderne stad en biedt u een kijkje in het moderne Jordaanse leven. De stad heeft een aantal  hoogtepunten  die  u  absoluut  niet  mag  missen zoals de Blauwe Moskee, Souq, Citadel Hill en het Amfitheater. Daarnaast heeft Amman een bruisend avond leven met talloze restaurants, rooftopbars en clubs.

Jerash

Jerash heeft eeuwenlang verborgen gelegen onder een dikke laag zand en is in 1806 herontdekt door een archeoloog. De verwoeste stad wordt beschouwd als een van de belangrijkste en meest interessante Grieks-Romeinse-Byzantijnse steden in het Midden-Oosten. De ruïnes van Jerash bestaan uit imposante stadspoorten, zuilengangen, tempels en theaters. Ze laten duidelijk zien dat dit een belangrijk keizerlijk centrum was.

Petra

Petra is voor velen dé reden om Jordanië te bezoeken. Deze roodstenen stad werd die eeuwen geleden gebouwd door de Nabateeërs. Ze creëerden een koninkrijk wat verborgen lag in de bergen. Door het ingenieuze watersysteem was men in staat op deze afgelegen plek het koninkrijk een lange tijd te laten floreren. Hierdoor zijn ook de prachtige bouwwerken zo goed bewaard gebleven. In 1812 werd de stad herontdekt door de Zwitser Jean Luc Bruckardt en is vanaf toen een trekpleister voor reizigers van over de hele wereld.

Wadi Rum

De Wadi Rum is een woestijn van ongeveer 720 vierkante kilometer. Het is een uitgestrekt gebied en wordt afgewisseld met ruige rotsen aan alle kanten. Hierdoor heeft de Wadi Rum woestijn een uniek uiterlijk in de wereld en is het alsof u over de maan rijdt. U kunt hier verschillende activiteiten uitvoeren waaronder een woestijnsafari, overnachten in de woestijn of een luchtballonvaart maken.

Aqaba

Aqaba is gelegen in het zuiden van Jordanië en is daarbij de enige havenstad van het land. Aqaba is gelegen aan de Rode Zee wat deze bestemming met uitstek de perfecte plek maakt om even tot rust te komen.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!