Israëlisch onderzoek toont geen coronadoden na tweede vaccinatie

17 februari 2021

Israël is in rap tempo de bevolking aan het vaccineren. De hele wereld kijkt mee naar de efficiënte manier van vaccineren in dit land. Momenteel is het grootste gedeelte van de bevolking gevaccineerd en lijkt het erop dat de gevaccineerde bewoners bijna geen andere mensen besmetten. 

Positieve bevindingen na tweede prik

Van de ruim 500.000 mensen die via de ziektekostenverzekeraar Maccabi een tweede vaccinatie hebben gekregen is niemand meer overleden aan het coronavirus. Daarnaast is van dezelfde groep nog maar 0,1% besmet geraakt. Slechts 15 personen die toch besmet zijn geraakt moesten naar het ziekenhuis. Hiervan kregen er vier ernstige ziekteverschijnselen.

Deze groep mensen werden gevaccineerd met het Pfizervaccin. Hiervan ligt de werking op ongeveer 93%, volgens de vaccinatie-experts van zorgverzekeraar Maccabi. Het lijkt er daarnaast op dat mensen die gevaccineerd zijn maar toch het coronavirus oplopen, minder besmettelijk zijn dan mensen die nog geen vaccinatie hebben gehad.

Het effect van de vaccinatie is ook terug te zien in de ziekenhuizen in Israël. Hier belanden nu voornamelijk jonge mensen onder de 60 jaar op de intensive care. Dit omdat bijna alle ouderen inmiddels gevaccineerd zijn. De verwachting is dat wanneer 80% van de bevolking de tweede prik heeft gehad, de bescherming compleet is.

In Nederland krijgen inwoners vanaf 27 januari een tweede prik.

Reizen naar Israël

Momenteel heeft Israël de grenzen gesloten voor toeristen om volledig te kunnen focussen op het vaccineren van de bevolking. Zij doen er alles aan om zo snel mogelijk weer toeristen te verwelkomen op een veilige manier. De overheid stelt hier in samenwerking met de toeristensector een plan voor op. De verwachting is dat we vanaf april in redelijk normale omstandigheden weer naar Israël kunnen reizen. Een definitieve datum is nog niet bekendgemaakt. Wij houden de ontwikkelingen goed in de gaten en zullen u op de hoogte houden.

Bron: NOS.nl


Denkt u alvast na over een reis naar Israël? Bekijk dan ons aanbod of informeer bij ons naar de mogelijkheden. Wij zijn bereikbaar via info@middenoostenreizen.com en +31 (0) 73 610 1290 en denken graag met u mee. Interesse in onze andere bestemmingen? Bekijk dan hier de laatste ontwikkelingen.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!