Reizen naar Israel weer mogelijk vanaf 1 november 2021

14 oktober 2021

Israël gaat per 1 november weer open voor gevaccineerde toeristen!

Israel opent per 1 november 2021 de grenzen voor internationale reizigers uit veertig landen. Nederland is een van die landen. Na een lange sluiting van de grenzen van 18 maanden is het eindelijk zo ver dat Israel weer open gaat voor reizigers. Nadat dit een aantal keer is uitgesteld is er nu overeenstemming tussen het ministerie van toerisme en gezondheid gekomen om de grenzen te openen.


In eerste instantie zullen bezoekers uit 40 landen worden toegelaten. In lijn met de Covid-19-boostercampagne in Israël, mogen alleen toeristen met twee zogenoemde ‘shots’ binnen zes maanden na hun bezoek, of met een derde dosis, het land binnenkomen. Vanaf 21 november mogen gevaccineerde toeristen uit alle landen van de wereld het land binnenkomen, zelfs degenen met wie Israël geen wederkerige overeenkomsten heeft, behalve voor landen die een visum nodig hebben om Israël binnen te komen. Net als Israëli’s die in het land aankomen, moeten bezoekers binnen 72 uur na hun vlucht een negatieve corona-virustest afleggen en bij aankomst in Israël een PCR-test uitvoeren.

Kort gezegd zijn enkel volledig gevaccineerde reizigers welkom, die het vaccin niet langer dan zes maanden geleden ontvangen hebben. 

Alleen in georganiseerde groepen kunnen toeristen van wie het vaccin niet geldig is (meer dan zes maanden of zonder een derde vaccin), het land binnenkomen onder voorbehoud van een PCR-test, deze dient 72 uur voor de vlucht naar Israël worden voldaan. Eenmaal bij aankomst op Ben Gurion Airport krijgen bezoekers een tweede PCR-test.


Middenoostenreizen.com volgt alle ontwikkelingen op de voet en staat klaar om u te adviseren over uw volgende reis naar Israel. Hebt u plannen voor aanstaand voorjaar of nog voor deze winter? Laat het ons weten en we denken graag met u mee. >> Israel aanbod << 

 

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!