Reizen naar Israel weer mogelijk vanaf 1 november 2021

21 oktober 2021

Israël gaat per 1 november weer open voor gevaccineerde toeristen! | GEUPDTE 21 oktober 2021

Israël opent per 1 november 2021 de grenzen voor internationale reizigers uit veertig landen. Nederland is een van die landen. Na een lange sluiting van de grenzen van 18 maanden is het eindelijk zo ver dat Israël weer open gaat voor reizigers. Nadat dit een aantal keer is uitgesteld is er nu overeenstemming tussen het ministerie van toerisme en gezondheid gekomen om de grenzen te openen.


In eerste instantie zullen bezoekers uit 40 landen worden toegelaten. In lijn met de Covid-19-boostercampagne in Israël, mogen alleen toeristen met twee zogenoemde ‘shots’ binnen zes maanden na hun bezoek, of met een derde dosis, het land binnenkomen. Vanaf 1 november mogen gevaccineerde toeristen uit alle landen van de wereld het land binnenkomen, zelfs degenen met wie Israël geen wederkerige overeenkomsten heeft, behalve voor landen die een visum nodig hebben om Israël binnen te komen. Net als Israëli’s die in het land aankomen, moeten bezoekers binnen 72 uur na hun vlucht een negatieve corona-virustest afleggen en bij aankomst in Israël een PCR-test uitvoeren.

Kort gezegd zijn enkel volledig gevaccineerde reizigers welkom, die het vaccin niet langer dan zes maanden geleden ontvangen hebben. 

Alleen in georganiseerde groepen kunnen toeristen van wie het vaccin niet geldig is (meer dan zes maanden of zonder een derde vaccin), het land binnenkomen onder voorbehoud van een PCR-test, deze dient 72 uur voor de vlucht naar Israël worden voldaan. Eenmaal bij aankomst op Ben Gurion Airport krijgen bezoekers een tweede PCR-test. Zij moeten ook gevaccineerd zijn met een door Israel goedgekeurd vaccin. Daarnaast zijn landen die als rood zijn aangemerkt niet welkom in Israel. Het Russische vaccin is niet goedgekeurd, de Vaccins die in Nederland gebruikt worden zijn wel allemaal goedgekeurd.


Middenoostenreizen.com volgt alle ontwikkelingen op de voet en staat klaar om u te adviseren over uw volgende reis naar Israël. Hebt u plannen voor aanstaand voorjaar of nog voor deze winter? Laat het ons weten en we denken graag met u mee. >> Israel aanbod <<

BRON: YNET NEWS Israel


Inreisvoorwaarden Israël individuele reizen

Vanaf 1 november 2021 veranderen de regels om Israël in te reizen. Wie mogen Israël inreizen?:

– Buitenlanders die zijn gevaccineerd met twee Pfizer-vaccins waarbij er minimaal 7 dagen zijn verstreken sinds de tweede vaccinatie op de dag dat ze Israël binnenkomen (maar niet meer dan 180 dagen als ze Israël verlaten).

– Buitenlanders die zijn gevaccineerd met twee Moderna-, AstraZeneca-, Sinovac- of Sinopharm-vaccins, waarbij er minimaal 14 dagen zijn verstreken sinds de tweede vaccinatie op de dag dat ze Israël binnenkomen (maar niet meer dan 180 dagen als ze Israël verlaten).

– Buitenlanders die zijn gevaccineerd met één J&J-vaccin waarbij er minimaal 14 dagen zijn verstreken wanneer ze Israël binnenkomen (maar niet meer dan 180 dagen als ze Israël verlaten).

– Buitenlanders die een Pfizer-boostervaccinatie hebben gekregen waarbij er minimaal 7 dagen zijn verstreken zodra ze Israël binnenkomen.

– Buitenlanders die een Moderna-, Sinovac-, Sinopharm-, AstraZeneca- of J&J-boosterinjectie hebben gekregen waarbij er minimaal 14 dagen zijn verstreken zodra ze Israël binnenkomen.

– Buitenlanders die hersteld zijn van COVID-19 en een geldig positieve NAAT-test resultaat kunnen laten zien (een moleculaire test zoals PCR) waarbij er minimaal 11 dagen of meer zijn verstreken sinds de positieve test op de dag dat ze Israël binnenkomen (maar niet meer dan 180 dagen als ze Israël verlaten).

– Buitenlanders die hersteld zijn van COVID-19 en minstens 1 door de Wereldgezondheidsorganisatie goedgekeurd vaccin hebben gekregen.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!