Hier kun je wel heen!

19 december 2021

Op dit moment zijn er door de Omikron variant vele landen die hun inreisbeperkingen aanpassen. Echter kijken wij bij Middenoostenreizen.com liever naar wat wel kan. In het Midden-Oosten zijn een hoop bestemmingen wel open en kun je hier zonder al te veel moeite heen reizen. Wij zetten voor je op een rijtje welke landen op moment nog wel toegankelijk zijn en wat de huidige coronasituatie is.

Reizen naar de Verenigde Arabische Emiraten

Op moment heeft de Verenigde Arabische Emiraten een geel reisadvies. Je kunt hier zonder quarantaineplicht naar toe reizen en er zijn weinig maatregelen. Wel gelden er een aantal maatregelen waar je op moet letten voor je naar de Emiraten reist.

Voorbereiding reis Dubai

 • Bij aankomst in Dubai moet u een PCR-test kunnen laten zien die niet ouder is dan 72 uur. Deze maatregel geldt voor zowel mensen die gevaccineerd zijn als mensen die niet gevaccineerd zijn.
 • Kinderen onder de 12 jaar zijn uitgezonderd van deze maatregel.

Voorbereiding reis Abu Dhabi

 • Bij aankomst in Abu Dhabi moet u een negatieve PCR-test kunnen laten zien die maximaal 48 uur voor vertrek is aangenomen.
 • Bij aankomst op de luchthaven in Abu Dhabi wordt nog een keer een PCR-test afgenomen. Deze is gratis en u hoeft niet in quarantaine.
 • U moet zich voor vertrek via ICA Smart Services registreren wanneer u naar Abu Dhabi reist. Als u volledig gevaccineerd bent, geeft u dit maximaal 5 dagen voor uw vlucht aan.
 • Het wordt aangeraden de Alhosn app te downloaden. Hierin staan dan uw vaccinatiebewijs en de uitslagen van de PCR-testen die u na aankomst in Abu Dhabi moet laten afnemen
 • Verblijft u langer dan 6 dagen in Abu Dhabi? Dan moet op de 6e dag nog een test afgenomen worden. Hiervoor dient u zelf voor te betalen.

Terugreis naar Nederland

 • Als u terug reist naar Nederland moet u uw Corona check-app laten zien met daarin een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een negatieve test van maximaal 48 uur oud of een sneltest van maximaal 24 uur oud.

Corona maatregelen Dubai

Op moment zijn er weinig besmettingen en ook weinig maatregelen in de Emiraten.  Alle hotels, restaurants, winkelcentra, sportfaciliteiten en toeristische attracties zijn gewoon open.

Dubai Expo

Een van de hoogtepunten van Dubai is de Expo. Het grootste evenement ooit in de Arabische wereld waar 190 landen aan deelnemen. De jeugd staat centraal tijdens deze wereldtentoonstelling, en zij streven naar een betekenisvolle erfenis die de komende generaties ten goede zal doen. Verder staan nog drie pilaren centraal tijdens deze expo: opportunity, mobility en sustainability. Met Nederland zijn wij ook aanwezig op het sustainability paviljoen. Hier laten wij zien dat we vol met duurzame oplossingen zitten voor energie, voedsel en water. Als u de Expo wilt bezoeken moet u het bewijs van ten minste één vaccindosis laten zien. Als u niet gevaccineerd bent moet u een PCR-test niet ouder dan 72 uur kunnen overleggen.

Vuurwerkshows in Dubai

Oud en nieuw vieren in Dubai zal dit jaar ook weer op grootste wijze gevierd worden. Een van de bekendste vuurwerkshow vindt plaats bij de Burj Khalifa waar vaak honderdduizenden mensen op afkomen. Ook zullen er vuurwerkshows plaatsvinden bij Dubai Frame, Palm Jumeirah, Burj al Arab en nog vele andere locaties. De ideale manier voor u om 2021 op een feestelijke manier af te sluiten.

>> Bekijk hier ons reis aanbod naar Dubai << 


Coronamaatregelen Abu Dhabi

Voor Abu Dhabi gelden ongeveer dezelfde maatregelen als in Dubai. Wel geldt er een afstandsregel van 2 meter in onder andere ook de horeca. In Abu Dhabi zijn openbare plekken zoals winkels en restaurants alleen toegankelijk als u een vaccinatiebewijs kunt overleggen. In de Alhosn app heeft u hiervoor de status ‘Covid-19 Gevaccineerd’ en de groene status nodig. Om de groene status te krijgen dient u volledig gevaccineerd te zijn en elke 14 dagen een PCR-test afleggen. De CoronaCheck app wordt ook geaccepteerd in de publieke ruimtes, maar het is toch aan te raden om een de Alhosn app te installeren.

>> bekijk hier ons reisaanbod naar Abu Dhabi << 


Reizen naar Oman

Reizen naar Oman zonder quarantaine is op moment mogelijk. Het aantal besmettingen ligt laag en er zijn weinig maatregelen. Wel gelden er een aantal verplichtingen voor u op reis gaat naar Oman.

Voorbereiding reis naar Oman

Voordat u op reis gaat naar Oman is het belangrijk dat u rekening houdt met het volgende:

 • Alle reizigers moeten een certificaat bij zich dragen met daarop een QR code die aangeeft dat de reiziger volledig gevaccineerd is. De laatste vaccinatie moet minimaal 14 dagen voor de aankomstdatum zijn gezet.
 • LET OP: Het digitale corona certificaat in de CoronaCheck app is niet geldig buiten Europa. Het is aan te raden om een uitgeprinte versie bij u te hebben in het Engels of Arabisch.
 • Verder heeft u bewijs van een negatieve PCR-test nodig. Deze mag maximaal 96 uur oud zijn als uw totale reistijd naar Oman meer dan 8 uur is. Bij een kortere reistijd is dat 72 uur. U hoeft dan niet in quarantaine.
 • Zonder bewijs van negatieve PCR-test moet u bij aankomst een test ondergaan. Hierna moet u in quarantaine tot er een negatieve uitslag is. Bij een positieve uitslag moet men tot 10 dagen na de testdatum in quarantaine.
 • Voor vertrek moet u zich registreren via E-Mushrif, dit is een Engelstalig formulier van het Omaanse Ministerie van Gezondheid en hier dient u het vaccinatiebewijs en negatieve testuitslag met QR code te uploaden.
 • Reizigers onder de 18 of reizigers met een bijpassende medische verklaring zijn niet verplicht aan de bovenstaande eisen te voldoen.
 • Reizigers die vanwege medische redenen geen vaccin kunnen ontvangen zijn uitgezonderd van de verplichting om een vaccinatiebewijs te laten zien. Wel moeten zij een negatieve PCR-testuitslag kunnen laten zien.

Coronamaatregelen in Oman

 In Oman is het dragen van een mondkapje in binnenruimtes nog steeds verplicht en iedereen moet 1,5 meter afstand houden van elkaar. Voor het betreden van alle niet-openbare ruimtes zoals restaurants en hotels bent u verplicht om een bewijs van volledige vaccinatie te tonen.

Terugreis naar Nederland

Als u terug reist naar Nederland moet u uw Corona check-app laten zien met daarin een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een negatieve test van maximaal 48 uur oud of een sneltest van maximaal 24 uur oud.

>> Bekijk hier ons reisaanbod naar Oman << 


Reizen naar Jordanië

Momenteel is het reizen naar Jordanië zonder quarantaineplicht mogelijk. Er zijn ook weinig maatregelen en dit maakt Jordanië dan ook een goede bestemming om naartoe op reis te gaan. Wel zijn er aantal zaken waar u rekening mee moet houden voordat u op reis gaat.

Voorbereiding reis naar Jordanië

 • U dient een gezondheidsverklaring in te vullen via de website van de Jordaanse overheid. U ontvangt vervolgens een QR-code die u op de luchthaven in Amman dient te tonen.
 • U moet een negatieve PCR-test hebben die maximaal 72 uur oud is bij vertrek naar Jordanië. Dit geldt ook als u al volledig bent gevaccineerd!
 • U heeft een bewijs van uw zorgverzekering nodig voor vertrek.
 • U moet voor aankomst een gezondheidsverklaring invullen.
 • Wanneer u de Belgische nationaliteit heeft of niet (volledig) bent gevaccineerd, dient u bij aankomst in Jordanië nogmaals een PCR-test te ondergaan. De kosten hiervan zijn 40 JOD, omgerekend zo’n €48. Heeft u de Nederlandse nationaliteit en bent u volledig gevaccineerd, dan geldt deze maatregel niet.
 • Het vaccinatiebewijs moet in het Engels of Arabisch opgesteld zijn.
 • Let op: de CoronaCheck-app wordt niet geaccepteerd in Jordanië.

Coronamaatregelen in Jordanië

Het leven in Jordanië is weer terug naar normaal. Momenteel zijn veel sectoren zoals wellnesscentra, sportscholen, bioscopen en zwembaden en de avondklok is ook opgeheven. Vooral in de Gouden Driehoek van Jordanië zullen de versoepelingen te merken zijn. In Petra, Wadi Rum en Aqaba geldt er ook geen avondklok en zijn alle winkels open. Alle werknemers hier zijn sinds 1 juli volledig gevaccineerd. Wel moet u een vaccinatiebewijs of een negatieve PCR-test niet ouder dan 72 uur kunnen overleggen om naar deze gebieden te kunnen reizen.

Terugreis naar Nederland

 • Terugreizen naar Nederland kan alleen als u een negatieve PCR-test van maximaal 48 uur oud of een sneltest van maximaal 24 uur oud. Deze maatregel geldt voor zowel gevaccineerde als niet (volledig) gevaccineerde mensen. Kinderen tot en met 11 jaar zijn uitgezonderd.
 • Ook dient u een quarantaineverklaring in te vullen voor vertrek.
 • Als u niet (volledig) gevaccineerd bent, bent u verplicht om in thuisquarantaine te gaan.

>> bekijk hier ons reisaanbod naar Jordanie << 


Reizen naar Egypte

Reizen naar Egypte zonder quarantaineplicht is op moment mogelijk. Egypte heeft te maken met weinig besmettingen en veel toeristische locaties en horecagelegenheden zijn gewoon open. Wel zijn er aantal reisbeperkingen waar u rekening mee moet houden voor u op reis gaat naar Egypte.

Voorbereiding reis naar Egypte

 • U bent minimaal twee weken voor vertrek volledig gevaccineerd of heeft een negatieve PCR-test (RT-PCR) niet ouder dan 72 uur. Op beiden dient een QR code te staan die de Egyptische autoriteiten zo kunnen controleren. Op het bewijs van de PCR-test mag in plaats van een QR code ook een stempel van het geaccrediteerde laboratorium staan.
 • Kinderen onder de 6 jaar zijn uitgezonderd van de deze maatregel
 • Als u minimaal volledig gevaccineerd bent hoeft u geen PCR-test te laten zien. Dit vaccinatiebewijs moet de volgende gegevens bevatten: uw personalia, data van de vaccinaties en naam van het vaccin. Ook op het vaccinatiebewijs moet een QR-code staan zodat de Egyptische autoriteiten het vaccinatiebewijs kunnen controleren. Het vaccinatiebewijs moet geprint overlegd kunnen worden.
 • U dient een Declarium Form in te vullen.

Terugreis naar Nederland

 • Als u terug reist naar Nederland moet u uw Corona check-app laten zien met daarin een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een negatieve test van maximaal 48 uur oud of een sneltest van maximaal 24 uur oud.

Coronamaatregelen Egypte

 • Op moment gelden er weinig coronamaatregelen in Egypte. Horecagelegenheden, winkels en toeristische attracties zijn gewoon open

>>Bekijk hier ons reis aanbod naar Egypte<< 


Wilt u naar Libanon of Qatar? Dit is ook mogelijk, we adviseren u hier ook graag over. U kunt ons bellen op + 31 73 610 1290 of mailen naar info@middenoostenreizen.com

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!