Groot nieuws in Iran: Een vrouw gaat Iran air leiden!

17 juli 2017

De 44-jarige Farzaneh Sharafbani is op 12 juli benoemd tot eerste vrouwelijke CEO van de Nationale luchtvaartmaatschappij van Iran, Iran Air.

Dit is niet de eerste keer dat Sharafbani het spits afbijt. Eerder was zij ook al de eerste vrouw die promoveerde in de ruimtevaarttechniek. Tevens gaf ze les aan de universiteit en werkte ze mee aan verschillende projecten welke te maken hadden met de luchtvaart. Ook zat Saharfbani al in het bestuur van Iran Air. CEO is dus een mooie ontwikkeling.

Welke taken Sharafbani gaat krijgen? Ze gaat leiding geven aan een grote modernisering binnen de luchtvaartmaatschappij. De verouderde vliegtuigen zullen worden vervangen voor nieuwe. Dit alles heeft zo lang geduurd door internationale sancties. Maar sinds die in 2016 zijn opgeheven heeft Iran Air een miljarden bestelling geplaats bij Boeing en Airbus voor nieuw vliegmateriaal.
In het nieuwe bestuur zijn al groot aantal functies vervuld door vrouwen, dit komt mede door de voorganger van Sharafbani, Roehani. Hij heeft als Liberale President veel te weeg gebracht met betrekking tot de rechten van de vrouw, iets wat ondenkbaar was onder zijn orthodoxe voorgangers.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!