Dubai heropend voor toerisme | Een voorbeeld voor de rest van de wereld.

8 december 2020

De kamer van koophandel van Dubai ( DCCI ) heeft gisteren in een webinar laten zien hoe zij veilig en op een verantwoorde manier weer heropend is voor toerisme. De grenzen zijn heropend en de economie herstart zoals ze aangeven in de online meeting. Dubai verwelkomt dan ook graag weer toeristen. Men moet een PCR test laten doen en verder heeft het Emiraat allerlie maatregelen genomen om de toeristen stroom veilig weer op gang te brengen.

Virtueel Event bijgewoond door partijen uit de hele wereld.

Het webinar, getiteld Trust in Tourism 4.0: How Dubai Adapted to Welcome You Back! werd georganiseerd door de Chamber of commerce van Dubai en werd bijgewoond door meer dan 470 vertegenwoordigers uit de reisbranche van over de hele wereld.

Het virtuele evenement omvatte informatieve presentaties van; Issam Kazim, CEO van Dubai Corporation of Tourism and Commerce Marketing; Omar Khan, Directeur van de International Offices, Dubai Chamber; Khalifa Al Qama, hoofd van Dubai Future Labs, Dubai Future Foundation; Stephane Perard, Managing Director-Brazil, Emirates; Ricardo Fracalossi, Sales Manager-Argentina, Uruguay en Paraguay, Emirates; Marc Descrozaille, COO-India, Midden-Oosten en Afrika, Accor; en Adriano Konialidis, Director-International Participants Expo 2020 Dubai.Tijdens de presentaties werd het proactieve preventie beleid van Dubai besproken. Geavanceerde technologieën en preventieve maatregelen om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan kwamen allemaal aan bod.

Veilige bestemming volgens het WTTC

Enkele dagen voordat de grenzen officieel werden heropend voor internationale bezoekers afgelopen juli, werd Dubai door de World Travel and Tourism Council (WTTC), erkend als een veilige bestemming en gaf het een Safe Travels certificaat af. Hiermee werden de strikte hygiëne- en veiligheidsprotocollen in de stad bekrachtigd, waardoor iedere reiziger zich op een veilige manier kan voortbewegen in de stad.

Issam Kazim liet aan de hand van verschillende maatregelen die vanaf juli van kracht zijn zien dat Dubai succesvol is heropend, zonder een tweede golf of grote nieuwe aantallen besmettingen. Kazim benadrukte het New Dubai Assured Program, een certificaat wat door de overheid wordt uitgegeven aan bedrijven die aan de hoge veiligheid eisen voldoen, als een effectiefve maatregel die er aan bij heeft gedragen dat Dubai weer open is voor reizigers.

Nieuwe ontwikkelingen in Dubai

Omar Khan merkte op dat Dubai de belofte om internationale bezoekers te verwelkomen heeft waargemaakt. Ook heeft Dubai de deelnemers inzicht gegeven over hoe het zakelijke landschap in het emiraat is veranderd in het nieuwe normaal. Hij merkte op dat er al een aantal zaken- en vrijetijdsevenementen zijn georganiseerd. Tevens zei hij dat de terugkeer van de GITEX Technology Week, de grootste technologiebeurs in de regio, een positieve ontwikkeling is die duidt op een herstel aan de horizon.

Khan wees erop dat de Verenigde Arabische Emiraten doorgaat met het introduceren van nieuwe maatregelen en stimulansen om bedrijven en investeerders van over de hele wereld aan te trekken. Ook beschreef hij de recente beslissing van het land, om 100% eigendom van bedrijven op het vasteland goed te keuren voor buitenlanders, als game-changer.

Dubai is dus weer klaar om reizigers te verwelkomen. het Emiraat heeft er voor gezorgd dat men zich op een veilige manier kan verplaatsen binnen het land en zo onbezorgd kan genieten van een vakantie vanaf nu.

Bron: WAM Rasha Abubaker & Visit Dubai 


Overtuigd dat het veilig is in Dubai? Bekijk ons reisaanbod en boek een last minute naar Dubai voor de kerstperiode

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!