Dubai behaalt wéér een nieuw record!

16 februari 2017

In 2016 hebben maar liefst 14,9 miljoen toeristen Dubai bezocht, een recordaantal bezoekers voor dit bijzondere emiraat. 2015 was ook al een topjaar, met maar liefst 14 miljoen bezoekers!

Het moderne Dubai profiteert enorm van zijn reputatie als super hippe en veilige bestemming voor toeristen,  alsook voor zakenreizigers. Het midden-oosten wordt ook in deze tijd nog vaak beschouwd als een relatief onrustige regio, maar Dubai brengt verandering aan het imago van het Midden-Oosten. Terecht vinden wij! Van deze enorme toeristen stroom komt 23 procent uit andere landen in de Golfregio, waaronder bijna de helft afkomstig is uit Saudi-Arabië. Maar liefst 21 procent van de toeristen die Dubai bezochten kwamen uit Europa. Het doel is om in 2020 een bezoekersaantal van 20 miljoen te hebben bereikt, en dat gaat zeker lukken!  Ook het aantal toeristen uit China en Rusland steeg in verhouding met vorig jaar. Met een toename van 20% kwam het aantal Chinese bezoekers uit op een half miljoen en werden er 14 procent meer Russische reizigers geregistreerd. De toename van Russische toeristen is voornamelijk te wijten aan het vermijden van andere bestemmingen zoals Turkije.

Al met al wordt Dubai steeds populairder als luxe vakantie bestemming. Wilt u ook een keer naar Dubai? Laat het ons dan weten! 

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!