Hike Petra één van de 15 mooiste hikes ter wereld!

12 juli 2016

In de afgelopen tien jaar heeft auteur Peter Potterfield meer dan 10.000 mijl gelopen over meer dan zes continenten om deze lijst samen te stellen. Hij verteld ons hier zijn keuzes voor de 15 beste wandelingen in de wereld, met inbegrip van Patagonië, Tasmanië, Newfoundland en Petra.

Middenoostenreizen.com is uiteraard erg trots dat één van de wandelingen die wij aanbieden bij het rijtje 15 beste van de wereld staat! De wandeling waar wij het over hebben is uiteraard de “Backdoor hike through Petra”.

Op de top van een oude trap, uitgehouwen in een rode rots met scherpe bochten wordt je geleid naar dit prachtige UNESCO werelderfgoed. Plotseling wordt je gestopt en stroomt er een ijzige rilling door je lichaam. Daar staat de prachtig gebeeldhouwde gevel van Al Deir, beter bekend als het klooster, en misschien wel het mooiste monument van Petra. Je hebt dit prachtige moment hier voor jezelf. In plaats van het te delen met 50 anderen waarmee je uit een tourbus stapt. Dit is wat de backdoor hike van Petra uniek maakt, en waar je die extra meters graag voor over hebt.

De route leidt vanaf de oude stad Dana naar de Feynan Eco-Lodge. Vanuit hier is het tijd om de uitgestrekte dorre Wadi Araba over te steken voordat de klim in de Sharah Mountains begint. De off-trail reis door de woestijn en bergen kan slopend zijn, en wordt verergerd door de hitte. Maar zodra je aankomt bij de mystieke Red City doet dit het zwoegen te niet vallen, in één woord; Prachtig!

Insider tip: Doe goed onderzoek voor je vertrekt. De tijd in de bergen is kostbaar, vandaar dat het belangrijk is om te weten wat je wilt zien voor je aankomt. Naast de iconische plaatsen zijn er rondom Petra nog een aantal mystieke locaties.

Wil jij deze backdoor Petra hike maken, genoteerd als één van de 15 beste wandelingen ter wereld, neem dan contact met ons op via info@middenoostenreizen.com 

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!