5 dingen die je nog niet wist over Oman

24 juli 2015

5 weetjes over Oman die je nog niet wist!

1. Oman staat op nummer 9 van de meest veilige reis bestemmingen

Het sultanaat van Oman staat in de top 10 van de meest veilige reis bestemmingen ter wereld volgens “Travel & Tourism competitiveness Report 2015” van het Wereld Economisch Forum. Met haar 9e plek, Oman heeft zelfs een betere positie dan Nederland, die is gerangschikt op de 17e plek! Oman komt voor Zwitserland, Australië, Duitsland en Canada.

2. Oman is de enige plek in Arabië met weelderig groen

Dhorfar, de meest zuidelijke regio van Oman heeft een subtropisch klimaat. Van juni tot september waait er een moesson of Khareef voorbij, waardoor het droge landschap verandert in een groene oase met Papaya bomen, bananenplantages en watervallen. Een schril contrast met de regio van Muscat en de bergen! Salalah, de hoofdstad van de Dhofar regio heeft sinds 2015 een nieuwe luchthaven. De officiele opening is in november, op de 45e nationale dag van Oman.

3. Enige land met een “women-only” souk

Oman is het enige land dat een souk (een openlucht marktplaats of commerciële wijk in het Midden-Oosten) heeft voor alleen vrouwen. Het vind elke woensdag plaats in de stad van Ibra. Deze women-only souk is de meest kleurrijke souk van Arabië. Mannen worden verboden om zelfs rondom de souk te blijven hangen. Vrouwelijke handelaren verkopen hier alles, van kruiden tot sieraden en stoffen.

4. Geen gebouwen die hoger zijn dan 8 niveaus

Volgens de wet van Sultan Qaboos Bin Said, kunnen gebouwen in Oman niet hoger zijn dan 8 niveaus. Je zal hier dus ook niet de gigantische wolkenkrabbers vinden zoals je in Dubai wél kunt vinden. In 1970 opende Sultan Qaboos Bin Said de grenzen van het land na jaren van internationale issolatie. In deze 45-jaar heeft de sultan veel veranderd. Gezondheidszorg en onderwijs is gratis, een Omani hoeft ook geen belastingen te betalen en de authenticiteit van het land is goed onderhouden.

5. Nieuwe visumregeling

U kunt een visum kopen, niet alleen bij aankomst in Muscat, maar nu voortaan ook online.  Bij reizen naar Oman moet je een internationaal paspoort hebben wat minimaal nog 6 maanden geldig is.

Mocht u na deze weetjes interesse hebben gekregen in Oman, neem dan een kijkje op onze Oman pagina  of neem contact met ons op via info@middenoostenreizen.com

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!