Zomerse Drukte op Schiphol

7 juli 2022

Het zal u vast niet zijn ontgaan dat Schiphol deze zomer vluchten schrapt, om een grote vakantiechaos te voorkomen. In de maand juli vertrekken gemiddeld 13.500 passagiers minder per dag vanaf de luchthaven, door de verschillende annuleringen en wijzigingen die Schiphol heeft gemaakt.

Vliegt u deze zomer ook vanaf Schiphol? Wij hebben de meest gestelde vragen en het antwoord erop hieronder gebundeld.


Waar heb ik recht op bij een vluchtannulering?

Er zijn twee opties mogelijk namelijk; een alternatieve vlucht of het geld terug ontvangen. Zowel de luchtvaartmaatschappijen als reisbureaus zijn verplicht om uw vliegticket of pakketreis terug te betalen. Maar zullen er in eerste instantie wel alternatieven worden aangeboden. Wanneer het aanbod niet past, heeft u recht op kosteloos annuleren.

Wat zijn de drukste dagen op Schiphol?

Vooral de weekenden en maandagen in juli zijn top drukte op Schiphol. Dus heeft u nog niet geboekt, probeer dan die dagen te vermijden. Via de site van Schiphol kan u van te voren al checken of het druk wordt op de gekozen vertrekdag. Tip; kijk ook eens naar andere luchthavens, zoals Eindhoven of Rotterdam, al hoewel er geen garantie is op geen drukte vanaf deze luchthavens.

Hoelang mag ik van te voren op Schiphol zijn?

Het dringende advies vanuit de luchthaven is om maximaal 4 uur van te voren te arriveren op de luchthaven. Wanneer u te vroeg komt, loopt u het risico buiten te moeten wachten. Tip: probeer van te voren vanuit huis online in te checken, dat scheelt tijd en hoeft u alleen uw bagage aftegeven bij een selfservice check-in kiosk.

Geen paniek, neem vooral u tijd! U gaat op vakantie, relax. Zorg ervoor dat u op tijd aanwezig bent, zodat u rustig aan kan doen. Heeft u alle reisdocumenten compleet? Dan verloopt het inchecken nog soepeler. Ready for take off!!

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!