De zes hoogtepunten van Egypte

22 februari 2024

Egypte, het eeuwenoude land van de piramides, de farao’s, de indrukwekkende onderwaterwereld en de rijke historie (waar je hier meer over leest). Als Egypte nog niet op je bucketlist stond, dan denk je er na het lezen van deze blog wellicht anders over. Om alles uit je rondreis door Egypte te kunnen halen, hebben we de beste bezienswaardigheden van Egypte voor jou uiteengezet.

1. De piramides van Gizeh

Caïro

Een bezoek aan de piramides van Gizeh mag niet ontbreken tijdens een vakantie naar Egypte. Deze beroemde bouwwerken behoren niet voor niets tot één van de zeven klassieke wereldwonderen. Tussen 2551 en 2472 voor Christus zijn de piramides gemaakt in opdracht van de farao’s Cheops, Cefron en Mykerinos en zijn te bewonderen op ongeveer 18 kilometer ten zuiden van Caïro. De bekende Sfinx van Gizeh, één van de grootste en bekendste beelden ter wereld, vind je naast de piramides.

Houd er tijdens je bezoek rekening mee dat veel toeristen geïnteresseerd zijn in het bekijken van de imposante bouwwerken. Het is daarom aan te raden om vroeg in de ochtend je bezoek te plannen.

Lees hier meer informatie en tips over een bezoek aan de piramides van Gizeh »

2. Grand Egyptian Museum

Caïro

Wat ook niet mag ontbreken tijdens jouw reis naar Egypte is een bezoek aan het nieuwe Grand Egyptian Museum. Evenals de piramides van Gizeh, vind je het Grand Egyptian Museum ook in de hoofdstad Caïro. Sterker nog: vanaf het museum kijk je uit op de oude bouwwerken. Je zou je excursie naar de piramides daarom goed kunnen combineren met een bezoek aan het museum. Meer dan 100.000 kunstwerken zullen in het Grand Egyptian Museum tentoongesteld worden. Daarnaast zal de legendarische collectie van het graf van Toetanchamon hier ook te bewonderen zijn. Naar verwachting zal het museum per mei 2024 te bewonderen zijn.

Egypte Piramides Van Gizeh

Egypte Piramides Van Gizeh

3. Snorkelen in de Rode Zee

Hurghada, Sharm-el-Sheikh, Marsa Alam

Los van de rijke historie en bijzondere cultuur, betekent een reis naar Egypte ook zon, zee en strand. De Rode Zee staat bekend als één van de mooiste plekken ter wereld om te duiken en snorkelen. Een vakantie naar de Rode Zee is daarom ook zeer populair bij onderwaterliefhebbers. Tijdens jouw duik- of snorkelervaring in de Rode Zee is de kans groot dat je schildpadden, haaien, mantraroggen en dolfijnen zult tegenkomen. In Hurghada, Sharm-el-Sheikh of Marsa Alam kun je het duiken combineren met een verblijf aan de Rode Zee. Let op, deze plekken zijn erg toeristisch dus kijk goed wanneer je jouw bezoek aan de Rode Zee plant. Mocht je een aantal dagen willen genieten van de prachtige onderwaterwereld, dan denken onze reisspecialisten graag met je mee tijdens het organiseren van jouw rondreis door Egypte.

Tip: Wist je dat een reis naar Egypte kunt combineren met een andere bestemming? Zo bieden wij bijvoorbeeld de combinatiereis Jordanië en Egypte. Zo kun je niet één, maar twee wereldwonderen ontdekken. De combinatiereis naar Egypte en Jordanië laat je zowel de piramides van Gizeh als de eeuwenoude stad Petra bewonderen. De reis eindigt dan aan het strand in Aqaba, Jordanië.

4. Nijlcruise

Aswan, Luxor

Samen met de rivier de Amazone behoort de Nijl tot één van de langste rivieren ter wereld. Om de rijke geschiedenis van de Egyptische Oudheid te ontdekken, is een Nijlcruise daarom zeker aan te raden tijdens een rondreis door Egypte. De Egyptenaren zelf zien de Nijl ook wel als hun ‘levensader’. Langs de oevers van de Nijl maak je kennis met de meest imposante bouwwerken en tempels van Egypte. De luxe Nijlcruise start vaak in Aswan en eindigt in Luxor. Tijdens de cruise bezoek je onder andere de Vallei der Koningen en het tempelcomplex van Karnak. Het is bij ons ook mogelijk om te beginnen in Luxor en te eindigen in Aswan.

Ben je benieuwd geworden naar meer informatie? Lees dan hier meer over deze bijhorende luxe cruise over de Nijl. Alvast een Egypte rondreis vastleggen? Ontdek de andere hoogtepunten van Egypte met een Nijlcruise.

Egypte Luxor Nijlcruise

Egypte Luxor Nijlcruise

5. Vallei der Koningen

Luxor

Zoals hierboven staat beschreven, vaar je tijdens een luxe Nijlcruise langs de meest imposante bouwwerken en tempels van Egypte. De Vallei der Koningen in Luxor is daar één van. Een bezoek staat in het teken van graftombes van de farao’s uit het Nieuwe Rijk. Helaas zijn de meeste graven leeggeroofd, maar de sarcofaag van Toetanchamon is nog steeds te bewonderen. Om een goed beeld te kunnen vormen bij het leven van de bekendste farao allertijden, kun je jouw Egypte rondreis met de Vallei der Koningen combineren met een bezoek aan het Grand Egyptian Museum. Hier worden namelijk de schatten die bij zijn graf gevonden zijn tentoongesteld.

Wil je tijdens je rondreis door Egypte liever aan land blijven of ben je geen fan van een cruise? Geen probleem, hier vind je een complete rondreis langs de beste bezienswaardigheden van Egypte.

6. Tempels van Abu Simbel

Abu Simbel

In het kader van de grootse Egyptische farao’s, zou een bezoek aan de Abu Simpel tempels ook hoog op je lijstje moeten staan wanneer je een vakantie naar Egypte uitstippelt. Deze tempels zijn gebouwd voor Ramses II, de grootste Egyptische farao aller tijden. Los van de indrukwekkende tempels, is de reis naar Abu Simbel al een heel avontuur. Voor een excursie naar Abu Simbel moet je namelijk zo’n 3,5 uur door de woestijn rijden om hier te komen. Eenmaal aangekomen ben je door de enorme bouwwerken, die tevens op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan, de reistijd zo weer vergeten.

Egypte Abu Simbel Tempel

Egypte Abu Simbel Tempel


Wist je dat elke rondreis naar Egypte kunt combineren met andere bijzondere landen uit het Midden-Oosten? Je kunt bijvoorbeeld een combinatiereis Egypte, Israël en Jordanië boeken om zo meerdere plekken van de UNESCO Werelderfgoedlijst te bewonderen.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Egypte