Wildkamperen in de Wadi Rum

2 maart 2021

Er zijn plekken op de wereld waar je gewoon geweest moet zijn en de Wadi Rum in Jordanië is daar één van. De eindeloze zandvlaktes en ruige rotsen zijn ongetwijfeld één van de hoogtepunten van een rondreis door Jordanië. Gelukkig hoef je de landschappen van de woestijn niet in een dag te verkennen: je kunt namelijk overnachten in de Wadi Rum. De enorme woestijn biedt diverse mogelijkheden voor overnachten, maar de meest bijzondere ervaring is toch wel wildkamperen. Lees snel verder, want hieronder vertellen we je er alles over.

De oneindige zandvlaktes van de Wadi Rum woestijn

De oneindige zandvlaktes van de Wadi Rum woestijn

Een andere planeet

De Wadi Rum in Jordanië is ongetwijfeld één van de mooiste woestijnen ter wereld en met haar 720 vierkante kilometer ook één van de grootste. Sinds 1998 is de Wadi Rum een beschermd gebied, maar gelukkig is de woestijn wel toegankelijk voor bezoekers. Door de rode zandkleur en enorme rotsen wordt de Wadi Rum vaak vergeleken met Mars. De woestijn is dan ook een populair filmdecor voor vele Hollywoodproducties. Bekende films als Star Wars, Aladdin en Lawrence of Arabia zijn hier opgenomen.

Jordanië Wadi Rum Wildkamperen

Jordanië Wadi Rum wildkamperen

Slapen onder de sterrenhemel

De Wadi Rum is het gebied van de Bedoeïenen. Tijdens je overnachting in de Wadi Rum krijg je dan ook een kijkje in het leven van deze gastvrije bevolking. Op een punt voor de Wadi Rum word je opgehaald door een gids. De gids neemt je mee de woestijn in en samen zoeken jullie een mooi plekje om het mini tentenkamp op te zetten. Omdat het in de avond redelijk afkoelt, verblijf je vaak op een plek dicht bij een grote kloof.

Je kunt zelf kiezen of je wilt overnachten onder de sterrenhemel of in een tent. De gids heeft in ieder geval alles bij zich om het verblijf zo comfortabel mogelijk te maken. Grote tapijten worden op het zand uitgerold en voor iedereen is er een slaapzak en een extra dikke deken. Ondertussen maakt de gids een vuurtje en wordt het avondeten verzorgt. Rondom het kampvuur geniet je van een traditionele maaltijd terwijl de gids alles vertelt over Jordanië. Wanneer het echt donker wordt zijn er wel duizenden sterren te zien. Met een beetje geluk is zelfs de Melkweg zichtbaar.

Sterrenhemel Wadi Rum

Sterrenhemel Wadi Rum

Op avontuur door de woestijn

Uiteraard ga je ook de Wadi Rum in daglicht verkennen. De gids neemt je mee op een jeepsafari en hij rijdt je naar de mooiste plekjes van de woestijn. Onderweg hoef je alleen maar om je heen te kijken en te genieten van het schilderachtige landschap. Een heerlijke lunch is inclusief die weer wordt bereid door een Bedoeïenen familie. De Bedoeïenen zijn overigens niet de enige bevolking die ooit in de Wadi Rum hebben geleefd. De Nabateeërs, het volk dat eveneens de stad Petra heeft gebouwd, heeft hier ook een lange tijd geleefd. Vandaag de dag zijn er nog steeds rotstekeningen te zien die zij hebben nagelaten.

De Wadi Rum van boven

Wist je dat je een ballonvaart over de Wadi Rum kunt maken? Dit is echt een aanrader, want zo’n uitzicht maak je niet vaak meer mee. Met een ervaren ballonvaarder heb je anderhalf uur de tijd om de Wadi Rum van bovenaf te bekijken. De ballonvaarder vertelt je de mooiste verhalen terwijl je geniet van de stilte in de woestijn. Je moet er wel vroeg je bed voor uit, maar eenmaal in de lucht ben je dit al snel vergeten. Meer lezen? Check hier de blog over de ballonvaart over de Wadi Rum.

Wadi Rum ballonvaart over de woestijn

Wadi Rum ballonvaart over de woestijn


Wil jij mee op een heus wildkampeer avontuur? Check dan onze Wadi Rum Rave reis.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Jordanië