Wat te doen in Abu Dhabi?

1 december 2023

Als je op zoek bent naar een bestemming waar traditie en moderniteit samenkomen, dan is Abu Dhabi hiervoor de perfecte bestemming. Deze hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten is een plek waar de zandduinen van de woestijn naadloos overgaan in de stralende skyline. Hieronder een beschrijving over wat te doen en te zien in deze betoverende stad.


1. Bewonder de Sjeik Zayed-moskee

Geen bezoek aan Abu Dhabi is compleet zonder de prachtige Sjeik Zayed-moskee te bezichtigen. Dit architecturale wonder is een van de grootste moskeeën ter wereld en kan meer dan 40.000 bezoekers herbergen. De moskee beschikt over 82 witte marmeren koepels en meer dan 1000 zuilen en 24-karaats gouden kroonluchters. Dit zorgt voor een betoverend beeld, vooral tijdens zonsondergang. Zorg ervoor dat je respectvol gekleed bent.

Sjekh Zayed Moskee, Abu Dhabi

2. Verken de woestijn

Voor de avonturiers is een bezoek aan de uitgestrekte woestijn een absolute must. Ga hier sandboarden of verken de zandvlaktes tijdens een woestijnsafari in een 4×4. Bovendien zijn de zonsondergangen prachtig in de woestijn, gevolgd door een traditioneel Emirati diner onder de sterren.

Woestijnsafari, Dubai

3. Bezoek het Louvre Abu Dhabi

Het Louvre in Abu Dhabi, geopend in 2017, is een universum op zich. Dit universele museum heeft kunstwerken en artefacten van over de hele wereld en door de eeuwen heen. De indrukwekkende koepelstructuur van de architect Jean Nouvel zorgt voor een fascinerend lichtspel binnenin.

Louvre, Abu Dhabi

4. Geniet van het uitzicht vanaf de Etihad Towers

Voor een adembenemend uitzicht over de stad moet je naar de 74e verdieping van het observatiedek van de Jumeirah at Etihad Towers. zijn Geniet hier van een ongeëvenaard uitzicht op de Arabische Golf en de glinsterende skyline van Abu Dhabi.

5. Beleef de sensatie van Ferrari World

Ben jij een echte adrenaline junkie? Dan is Ferrari World Abu Dhabi dé plek voor jou. Doe je riemen vast voor de snelste achtbaan ter wereld, de Formula Rossa. Daarnaast kun je hier zelf ervaren hoe het is om als een echte coureur in een Ferrari te rijden.

6. Neem een duik in Yas Waterworld

Om te ontsnappen aan de hitte van de woestijn is een dag in Yas Waterworld de perfecte oplossing. Dit waterpark heeft meer dan 40 attracties, glijbanen en ervaringen. Het is het perfect uitje voor gezinnen.

7. Wandel langs de Corniche

Eindig je dag met een rustige wandeling langs de Corniche, een prachtig aangelegde wandelroute langs het strand. Proef een verfrissende Arabic coffee en geniet van de verbluffende uitzichten op de Perzische Golf.

Abu Dhabi

Abu Dhabi is een stad van contrasten en biedt voor elke reiziger iets. Of je nu geïnteresseerd bent in cultuur, avontuur, of gewoon wilt ontspannen en genieten van het uitzicht, Abu Dhabi zal je niet teleurstellen. Pak je koffer en bereid je voor op een onvergetelijke reis naar deze parel van de Arabische woestijn!


Bekijk hier ons aanbod van reizen naar Abu Dhabi.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Abu Dhabi