Wadi Darbat in Oman

2 januari 2020

Een van de mooiste wadi’s in Oman is Wadi Darbat. Deze populaire groene wadi is het hele jaar door een heerlijke plek om te vertoeven. Omani’s komen hier graag met de familie heen om te picknicken.

Wadi Darbat ligt in het zuiden van Oman in de regio Dhofar. Vanuit Salalah is het een klein uur rijden naar deze prachtige plek waar je wordt omringd door een opvallend groene natuur midden in de woestijn.

Het grote permanente meer wordt vooral bezocht door de Omani’s. Volg hun voorbeeld en neem je eigen eten mee om hier te picknicken. Een leuke manier om in contact te komen met de lokale bevolking!

Oman Wadi Darbat uitzicht vanaf de bergen en een uitzicht over het water

Je kunt ook een wandeling maken door de omgeving. Onderweg kom je verschillende grotten en watervallen tegen. Je maakt zo kennis met allerlei verborgen en onontdekte parels in een oase van rust. Grote kans dat je onderweg de rotsklipdas tegenkomt. Dit kleine knaagdier kom je alleen tegen in het Midden-Oosten en delen van Afrika.

Wadi darbat in oman met hangende boom en blauw water.

Wanneer je geen zin hebt om te wandelen, kun je de omgeving ook prima verkennen vanaf het water. Voor een klein bedrag huur je een bootje om het water mee op te gaan. Een leuke en rustige manier om alles van deze plek te zien.

Oman Wadi Darbat Rivier

Wadi Darbat is het beste te bezoeken in de Khareef tijd van het jaar. Deze tijd wordt ook wel de moessontijd genoemd en valt van midden juni tot en met september. Tussen oktober en mei is het droger in de omgeving maar is een bezoek nog steeds de moeite waard!


Oman heeft nog veel meer van dit soort mooie en onontdekte natuurgebieden. Klaar voor jouw volgende avontuur? Bekijk dan hier onze reizen naar Oman »

Artikel delen:

Ouarzazate Taourirt Kasbah

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Oman