Wadi Darbat in Oman

2 juni 2021

Een van de mooiste wadi’s in Oman is Wadi Darbat. Deze populaire groene wadi is het hele jaar door een heerlijke plek om te vertoeven. Omani’s komen hier graag met de familie heen om te picknicken.

Wadi Darbat ligt in het zuiden van Oman in de regio Dhofar. Vanuit Salalah is het een klein uur rijden naar deze prachtige plek waar je wordt omringd door een opvallend groene natuur midden in de woestijn.

Het grote permanente meer wordt vooral bezocht door de Omani’s. Volg hun voorbeeld en neem je eigen eten mee om hier te picknicken. Een leuke manier om in contact te komen met de lokale bevolking!

Wat is een Wadi?

Een wadi is een oase in een woestijn gebied en is gevuld met helder water, ingeklemd tussen de rotsen. Vaak zijn ze omringd door bomen en planten. Deze oases zijn te vinden aan de zuidkant van Hadjargebergte. Het gebergte wordt ook wel het Oman gebergte genoemd. Deze bergketen strekt zich over de grens van Oman en de verenigde Arabische emiraten. Een wadi ontstaan door regen die tussen de bergen valt en een weg zoekt naar beneden. De normaal droge rivieren stromen dan vol met water waardoor er een oase ontstaat. De letterlijke vertaling van het woord Wadi is dan ook vallei.

Oman Wadi Darbat

De omgeving van Wadi Darbat

In dit natuurpark zijn verschillende watervallen, bergen, rivieren, meren en grotten te zien. Al deze natuurverschijnselen zijn omgeven door een groen milieu. De Wadi ligt in Taqah, dicht bij de stad Salalah. Deze wadi gaat zijn weg door de bergen en heuvels en komt uit in de Samahram, wat ligt aan de Arabische golf. In dit gebied, kun je meer dan 100 km aan watervallen bekijken en zijn er stalagmieten en stalactieten te zien in een van de vele grotten. Als je van plan bent om deze grotten te bekijken moet je eerst een stuk lopen door het natuurpark. Maar tijdens deze wandeling is er genoeg te zien. Een bijzondere omgeving samen met verschillende diersoorten kom je onderweg tegen.

Oman Wadi Darbat Waterval

 

Wanneer kun je de Wadi Darbat het beste bezoeken?

De Wadi Darbat is het beste te bezoeken in de Khareef tijd van het jaar. Deze tijd wordt ook wel de moesson tijd genoemd en valt van midden juni tot en met september. In dit seizoen transformeert de wadi in een groen paradijs en zijn er in de omgeving verschillende watervallen te zien.

Zelf Oman ontdekken? Neem vrijblijvend contact met ons op voor uw rondreis door Oman!

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Oman