Wadi Bani Khalid, Oman

5 april 2023

Iedereen die ooit in het Midden-Oosten is geweest, heeft wel eens gehoord van de Wadi Rum in Jordanië. Maar wist je dat ook Oman een verborgen pareltje heeft? Op zo’n 200 kilometer van de hoofdstad Muscat bevindt zich de Wadi Bani Khalid. Een echte must see!


Wat is er te doen bij Wadi Bani Khalid?

Wadi Bani Khalid heeft het hele jaar een constante stroom van water die ervoor zorgt dat je het hele jaar deze wadi kunt bezoeken. Natuurlijke zwembaden en mini-watervallen tuimelen langs de rotswand naar beneden. Daarnaast vind je langs de wadi niet alleen prachtige bergen, maar ook enkele indrukwekkende grotten. Deze grotten zijn niet makkelijk te bereiken en vragen dus enige inspanning en liefde voor avontuur. De grotten omvat namelijk Kahf Maqal, een van de ondergrondse kamers van het Sultanaat.

Wadi Bani Khalid

Geen zin in inspanningen met hoge temperaturen? Neem dan gewoon een verfrissende duik in een van de natuurlijke wateren die de Wadi Bani Khalid biedt. Ook de lokale bevolking bezoekt deze wadi met regelmaat. Grote kans dus dat je samen met de locals een duik neemt in een van de natuurlijke wateren.  Een ontzettend leuke en mooie plek om in contact te komen met de lokale bevolking!


Bekijk hier ons complete aanbod aan individuele rondreizen naar Oman »

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Oman