Waarom je in 2021 naar het Midden-Oosten moet!

15 september 2020

Het Midden-Oosten is de bestemming voor 2021. De regio heeft enorm veel te bieden, en de populariteit is de afgelopen jaren flink toegenomen. Wij hebben een aantal highlights opgesomd waarom een land in deze omgeving boven aan je lijst moet staan!

Reis terug in de tijd

Het zelf ervaren van de geschiedenis doe je in het Midden-Oosten. Graftombes en piramides in Egypte, Petra in Jordanië, Baalbek in Libanon of Bethlehem in Israël. Allemaal plaatsen die aangegeven hoe rijk deze regio is op het gebied van archeologie. Deze omgeving gaat hand in hand met authenticiteit en historie.

Libanon Baalbek Tempel Bacchus

Meest gastvrije bevolking ter wereld

Het Midden-Oosten wordt vaak voorzien van negatief nieuws en vooroordelen. Wanneer je een bezoek brengt aan deze regio zul je merken dat je als toerist met open armen wordt ontvangen. Het zal het niet lang duren tot iemand je binnen vraagt voor een hapje of een drankje wanneer je jezelf tussen de lokale bevolking bevindt. De mensen zijn hartelijk en warm en meer dan behulpzaam. Daarnaast is de omgeving een veilige plek om rond te reizen en vaak niet minder veilig dan een bestemming als Indonesië of Argentinië.

Jordanië Wadi Rum Gids Maakt Thee

Levendige steden

De steden in het Midden-Oosten zijn uiteenlopend van historische plaatsen tot aan bruisende metropolen. De typische Arabische steden zoals Caïro, Marrakech en Amman zijn een levende omgeving waar je talloze markten, souks en koffiehuizen vindt. De typerende oudheid vind je in Jeruzalem waar verschillende godsdiensten in harmonie samenleven. Daarnaast zijn er in deze regio verschillende moderne en bruisende steden te vinden zoals Tel Aviv, Dubai en Beiroet die laten zien dat de ontwikkeling niet stil staat.

Dubai Marina

Enthousiast geworden en opzoek naar een mooie rondreis door een van de prachtige landen? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!