Waarom dit jaar Tel Aviv en geen Ibiza

14 februari 2014

Deze zomer ga je naar Tel Aviv. Waarom? Omdat Tel Aviv the place to be is! Tel Aviv is de bruisende stad van het Midden-Oosten, de zomers duren lang en zijn heftig.

Middenoostenreizen.com gaat de strijd aan met Ibiza.  Bestemming deze zomer: TEL AVIV

Het is intussen wel tijd voor een nieuwe partybestemming, Ibiza is passe. Tijd om het heerlijke strand en de party scene in het liberale en openminded Tel Aviv te gaan ontdekken. Ging je in de voorgaande jaren steeds naar Ibiza om even helemaal los te komen uit de dagelijkse sleur van je Nederlandse ritme? Wanneer je eenmaal in Tel Aviv geweest zeg je Ibiza gedag. De prijzen zijn hier nog normaal, het personeel en de mensen vriendelijk, Tel Aviv is anders, beter. 

Tel Aviv is dichterbij dan je denkt, het ligt op slechts 4,5 uur vliegen vanaf Amsterdam. De stad staat in het Midden-Oosten al langer bekend als de party hotspot in de zomer. Zo zeggen de Israeli’s zelf: ‘’in Jerusalem we pray and in Tel Aviv we play’’. De stad heeft een ideaal Middellandse zee klimaat wat betekend dat de zomers hier lang zijn en de zon bijna het hele jaar schijnt. Je hoeft in Tel Aviv niet bang te zijn voor de fashion politie, de enige regel in deze badplaats is : ‘’less is more.’’ In vergelijking met een weekje partyen op Ibiza ben je hier een stuk goedkoper uit, waar je op Ibiza op de hotspots € 15 betaald voor een mix drankje betaal je in Tel aviv in de beste clubs de helft. 

Volgens Lonely planet staan de stranden van Tel Aviv op de 7e plek ter wereld. Ze noemen Tel Aviv ook wel de Sin-city. De hele westkant van Tel Aviv is verdeeld in stranden. Je hebt verschillende stranden die genoemd zijn naar de hotels in de buurt of straten waar ze aan grenzen. De stranden in Tel Aviv zijn bijna allemaal gratis en je huurt er voor een paar shekles een bedje voor een hele dag.

In de zomer zijn er verschillende feesten en festivals in Tel Aviv, het grootste en meest uitbundige is de gaypride. Tel Aviv Gaypride is de meest uitbundige  in de wereld. Dit feest is niet alleen leuk voor de gays zelf, maar voor ieder party minnend persoon! Tijdens de pride week in Tel Aviv is het een hele week feest in Tel Aviv. Er ontstaan overal spontane feestjes en Gordon Beach veranderd in een groot party strand.

Clubtip Tel Aviv: The Block 

Naast dat Tel Aviv de nieuwe party- en strandbestemming is van nu is het ook uitermate geschikt als stedentrip,  Tijdens een stedentrip Tel Aviv kun je namelijk goed strand met cultuur combineren. In Tel Aviv zelf kun je richting Jaffa gaan, de oude stad en vanuit Tel Aviv ben je in minder dan 40 minuten in Jeruzalem. Een echte aanrader is dus ook om eerst een aantal dagen cultuur te snuiven in Jeruzalem en hierna te gaan genieten aan het strand van het totaal andere Tel Aviv. Vanuit Tel Aviv kun je ook excursies maken naar de Dode Zee of richting Haifa, waar je de Bahai Tempel kunt bezoeken. 

Nog even in het kort waarom je dit jaar niet naar Ibiza gaat

Tel Aviv is relaxter, goedkoper, er is veel te doen, de mensen zijn er leuker, de feesten zijn er nieuwer en zeg nu zelf, Ibiza is toch passe? En wat zie je nu liever, Dronken Duitsers, verbrande Engelsen of feestende Israëli’s en hipsters uit de hele wereld?

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Israël