Visum Verenigde Arabische Emiraten

9 januari 2020

Ga je op vakantie naar Dubai, Abu Dhabi of een van de andere Verenigde Arabische Emiraten? Dan is het handig om van te voren te weten welke documenten je nodig hebt. Wanneer je als Nederlander of Belg naar de Emiraten reist, is het niet nodig om vooraf een visum aan te vragen. Wel moet in het bezit zijn van een paspoort wat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in de Emiraten. Houd er rekening mee dat kinderen in het bezit moeten zijn van een eigen paspoort.

Visa on arrival

Bij aankomst op een van internationale luchthavens van de Verenigde Arabische Emiraten krijg je een stempel in je paspoort wat als visum dient. Dit heet een visa on arrival en geeft je toegang tot de Verenigde Arabische Emiraten. Aan dit visum zijn geen kosten verbonden en het is geldig voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Deze dagen mag je verspreiden over meerdere bezoeken.  Je kunt dus meerdere keren in en uit de Verenigde Arabische Emiraten reizen in een tijdsbestek van drie maanden.

Langer blijven?

Wanneer je langer dan 30 dagen verblijft in een van de Emiraten is het raadzaam om contact op te nemen met de desbetreffende ambassade. Deze zijn te vinden in Den Haag en Brussel.


Middenoostenreizen.com is de specialist voor reizen naar Dubai, Abu Dhabi en de overige Emiraten. Bekijk hier onze volledige aanbod aan reizen »

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Abu Dhabi