Visum Libanon

20 maart 2019

Ga je binnenkort op reis naar Libanon? Dan is het natuurlijk prettig om te weten of je een visum nodig hebt. In deze blog vind je alle informatie over de visumprocedure van Libanon.

Waar vraag ik mijn visum voor Libanon aan?

Reizigers met een Nederlands of Belgisch paspoort hebben een visum nodig welke je kan regelen bij aankomst. Zodra je reist naar Libanon vlieg je in de meeste gevallen naar de luchthaven in Beiroet, namelijk Rafik Hariri International Airport. Zodra je uit het vliegtuig stapt, kom je bij de douane. De douanier kan enkele vragen stellen. Hierna ontvang je een Visa on Arrival in je paspoort. Nu mag je maximaal negentig dagen in Libanon verblijven. 

Wat heb ik nodig voor een visum voor Libanon?

Om een Visa on Arrival te ontvangen, dienen wel enkele zaken op orde gesteld te zijn. Voor een reis naar Libanon dient je paspoort nog minimaal zes maanden geldig te zijn na aankomst in het land. Daarnaast moet je paspoort minstens 1 lege visumpagina bevatten. Ook moet je aantonen dat je het land weer gaat verlaten. Hiervoor dien je in het bezit te zijn van een retourticket. Het kan zijn dat de douanier om jouw financiele middelen vraagt en daarom is het fijn om te kunnen aantonen dat je over genoeg financiele middelen bevat om de reis te bekostigen.

Wat zijn de kosten en geldigheidsduur van het visum?

Het visum is gratis en is negentig dagen geldig. Indien je langer dan negentig dagen in Libanon wil verblijven, raden wij aan om contact op te nemen met de Libanese Ambassade in Nederland. Zij zijn bereikbaar via 070 365 8906. 

Let op: reizigers met een stempel van Israël in hun paspoort worden waarschijnlijk niet toegelaten tot Libanon, ook al heb je een visum.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Libanon