Visum Jordanië

1 oktober 2021

Ga je binnenkort op vakantie naar Jordanië? Dan heb je een visum voor Jordanië nodig. Dit vraag je eenvoudig aan bij aankomst op de luchthaven. Wanneer je via Israël Jordanië binnenkomt, is het visum ook makkelijk te regelen. Het is dus het is niet nodig om het van tevoren in Nederland aan te vragen!

Aanvragen visum Jordanië

De meeste reizigers naar Jordanië vanuit Nederland & België komen aan op de Queen Alia International Airport in Amman. Bij de douane dien je enkele vragen te beantwoorden over wat je komt doen en wanneer je weer vertrekt. Vervolgens krijg je een stempel in je paspoort. Hierna moet je minimaal drie dagen in Jordanië verblijven.

Het is ook mogelijk om een visum ter plekke te regelen wanneer je via Israël de grens met Jordanië oversteekt. Blijf je korter dan 3 nachten in Jordanië en verlaat je het land via één van de grensovergangen? Dan betaal je een exit fee van zo’n 10 Jordaanse dinar (JOD), ongeveer 12 euro. 

Lees hier verder over de grensovergangen tussen Israël & Jordanië.

Wat heb je nodig voor een visum voor Jordanië?

Wanneer je een visum aanvraagt voor Jordanië, dient jouw internationale paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Het paspoort moet twee lege tegenover elkaar liggende visumpagina’s bevatten. Verder heb je een recente officiële kleurenpasfoto nodig, een bewijs van voldoende financiële middelen en een geldig retourticket of boekingsbevestiging nodig om een visum aan te vragen.

Kosten en geldigheid visum Jordanië

Een visum voor Jordanië is 30 dagen geldig en kost 40 JOD, ongeveer 50 euro. Verblijf je korter dan drie nachten in Jordanië? Dan betaal je nog een exit fee van 10 JOD, zo’n 12 euro.


Boek je een rondreis naar Jordanië met Middenoostenreizen.com? Dan regelen wij jouw visum en word je op de luchthaven of bij de grensovergang door onze lokale medewerker opgewacht. Zo ga je zorgeloos op reis en hoef je je hier niet druk om te maken.

Bekijk hier alle reizen naar Jordanië »

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Jordanië