Visum Israël

22 september 2020

Ga je binnenkort op reis naar Israël? Dan is het belangrijk om van te voren te welke documenten je nodig hebt om het land te kunnen bezoeken.

Als Nederlandse en Belgische reiziger heb je voor een bezoek aan Israël geen visum nodig. Bij aankomst ontvang je een apart kaartje in je paspoort. Bewaar het kaartje goed tot het einde van je reis. Dit kaartje is de vervanging van een stempel die je voorheen kreeg. Dit is een toeristen visum en als Nederlandse of Belgische reiziger naar Israel betekent het dat je 3 maanden in het land kunt blijven. Je mag je vrij door het land bewegen met dit visum, maar je mag niet werken. 

Als je het land verlaat krijg je opnieuw een zelfde soort kaartje. Maar dan in een roze kleur, dit is je ”exit” bewijs. 

Toeristen visum Israel

Dit is een voorbeeld van een kaartje wat je ontvangt bij de grens. (Tekst gaat onder de foto verder)

Voorwaarden voor het verkrijgen van een visum

Er zijn wel enkele voorwaarden. Je moet als Nederlander in het bezit zijn van een paspoort. Als Belgische reiziger is het ook mogelijk om met je ID kaart te reizen. Deze reisdocumenten dienen voor beide gevallen nog minimaal  zes maanden geldig te zijn na in reis datum. Daarnaast dien je een retour ticket of een ticket naar je volgende bestemming te hebben. Ze kunnen hierom vragen bij de douane. Houdt er ook rekening mee wanneer je met kinderen reist dat zij een eigen paspoort nodig hebben. 

Aankomst in Israel via Ben Guirrion
De Israëlische douane staat niet bekend om zijn vriendelijke ”klant” benadering. Wanneer je aankomt in Israel kun je een aantal keer paspoort controle verwachten. Daarnaast stellen ze je vaak vragen wat je komt doen, wie je bent en of je mensen kent in het land of omliggende landen. Dit is puur voor de veiligheid in het land. Als je veel door Arabische landen hebt gereisd, kan het zijn dat je meer vragen dan normaal krijgt. Echter, vertel altijd gewoon eerlijk wat je komt doen en schrik niet van de manier van bevragen. Israel is een democratisch land en je mag altijd het land in als toerist. De toegang tot Israel kan je geweigerd worden wanneer je een strafblad hebt of wanneer je onder verdachte omstandigheden het land in wilt reizen. Wanneer je niet aan kunt geven wat je komt doen bijvoorbeeld. 

Aankomst in Israel via grensovergangen met Jordanië 
Wanneer je via de landsgrensovergangen naar Israel reist gelden er andere regels en vereiste. Je kunt namelijk in een combinatie reis Israel en Jordanië ook via drie landsgrenzen de grens over.  Echter gaat dit op een iets andere manier, maar wanneer je een reis bij Middenoostenreizen.com boekt wordt dit helemaal voor je geregeld. Benieuwd naar een zo’n combinatie reis? Kijk hier. 

Als je met Middenoostenreizen.com naar Israel reist wordt je direct na de paspoort controle, voor de bagage band opgewacht en verder naar de uitgang begeleidt. Benieuwd naar ons reisaanbod? Check het hier. Wanneer je van plan bent over voor meer dan 3 maanden te verblijven in Israël, moet je contact opnemen met de Israëlische ambassade in Nederland of België.


Benieuwd naar dit bijzondere land? Bekijk hier onze reizen naar Israël!

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Israël