« terug naar overzicht

Visum Oman

Door Ben van Melick in Oman
6-2-2019

Ga je binnenkort op reis naar Oman? Vergeet dan niet om vooraf online een visum aan te vragen! Ook dient je paspoort nog minimaal zes maanden geldig te zijn. Vraag in acht stappen eenvoudig jouw visum voor Oman aan.

Wanneer je binnenkort op reis gaat naar Oman, dien je zelf vooraf een e-visum aan te vragen. Er zijn verschillende Nederlandstalige websites waar je jouw visum voor Oman kunt regelen, maar dit is niet aan te raden. Via zulke websites is het veel duurder is dan via de officiële Engelstalige website van Royal Oman. Deze ziet er wellicht ietwat gedateerd uit, maar met de acht stappen hieronder moet het lukken. Deze stappen zijn verder uitgewerkt in onderstaande video's.

Visum voor Oman in acht stappen

  1. Ga naar de website van Royal Oman: https://evisa.rop.gov.om/
  2. Klik op register as user
  3. Maak je account aan
  4. Log vervolgens in met je e-mailadres en wachtwoord
  5. Ga naar apply for visa en klik op apply for unsponsored visa
  6. Vul alle gegevens in, kies het gewenste visum en klik vervolgens op apply online here
  7. Vul ook hier alle gevraagde gegevens in
  8. Betaal vervolgens met Visa of Mastercard

Op het moment dat alle stappen succesvol zijn doorlopen en het visum voor Oman is betaald, duurt het een paar uur voordat je deze ontvangt in je mailbox. Print de bijlage van de e-mail uit en neem hem mee naar Oman, want deze dien je op het vliegveld te laten zien.

Belangrijk om te weten

  • Wanneer je jouw visum voor Oman hebt aangevraagd, dien je binnen één maand naar Oman te reizen
  • Je dient te beschikken over een terugvlucht
  • Ook moet je een hotelovernachting voor de eerste nacht in Oman hebben geregeld
  • Stempels van Israël in je paspoort worden afgeraden

Visum Oman | stap 1 t/m 3

Visum Oman | stap 4 t/m 8


Is jouw vraag nog niet beantwoord? De Ambassade van Oman in Nederland heeft altijd de meest actuele informatie en is bereikbaar via onderstaande gegevens: