« terug naar overzicht

Visum Jordanië

Door Ben van Melick in Jordanië
29-8-2018

Ga je binnenkort op vakantie naar Jordanië? Dan heb je een visum voor Jordanië nodig. Dit vraag je eenvoudig aan bij aankomst op de luchthaven. Wanneer je via Israël Jordanië binnenkomt, is het visum ook makkelijk te regelen. Het is dus het is niet nodig om het van tevoren in Nederland aan te vragen!

Waar vraag ik mijn visum voor Jordanië aan?
De meeste reizigers naar Jordanië vanuit Nederland & België komen aan op de Queen Alia International Airport in Amman. Hier krijg je meteen de vraag wat je komt doen en wanneer je weer terug gaat. Na het beantwoorden van deze vragen krijg je een stempel in je paspoort. Hierna moet je minimaal 3 dagen verblijven in Jordanië. Het is ook mogelijk om een visum ter plekke te regelen wanneer je via Israël de grens met Jordanië oversteekt. Blijf je korter dan 3 nachten in Jordanië en verlaat je het land via één van de grensovergangen? Dan betaal je een exit fee van zo'n 10 JD, ongeveer 12 euro.

Wat heb ik nodig voor een visum voor Jordanië?
Wanneer je een visum aanvraagt voor Jordanië, dient jouw internationale paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Het paspoort moet twee lege tegenover elkaar liggende visumpagina’s bevatten. Verder heb je een recente officiële kleurenpasfoto nodig, een bewijs van voldoende financiële middelen en een geldig retourticket of boekingsbevestiging nodig om een visum aan te vragen.

Wat zijn de kosten en geldigheidsduur voor een visum voor Jordanië?
De kosten van een visum voor Jordanië zijn 40 JD, ongeveer 48 euro, en het visum is 30 dagen geldig. Verblijf je dus korter dan 3 nachten? Dan betaal je een exit fee van 10 JD (12 euro).


Boek je een rondreis naar Jordanië bij ons? Dan regelen wij jouw visum en word je op de luchthaven of bij de grensovergang door onze lokale medewerker opgewacht. Zo ga je zorgeloos op reis en hoef je je hier niet druk om te maken.

Bekijk hier alle reizen naar Jordanië »