« terug naar overzicht

Is Jordanië veilig voor een rondreis?

Door: Redactie, Jordanië
27/08/2018

Ben je van plan op vakantie naar Jordanië te gaan? Dan wil je uiteraard weten of Jordanië wel veilig is. Ondanks de onrust in de buurlanden Syrië en Irak, is Jordanië wel degelijk een veilig land om naar af te reizen.

Als specialist van de regio Midden-Oosten, houden we de veiligheidssituatie voor al onze bestemmingen uiteraard nauwlettend in de gaten. Vanwege onze intensieve samenwerking met lokale partners, blijven we elke dag op de hoogte van de actuele veiligheidssituatie van Jordanië. Daarnaast houden wij het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken aan. Er geldt dan momenteel ook een positief reisadvies voor Jordanië, maar er wordt wel afgeraden om alleen naar de grensgebieden met Syrië en Irak te gaan als het noodzakelijk is. De rest van Jordanië is dus veilig en ideaal om een rondreis te maken. 

Cultuur
Als toerist dien je altijd rekening te houden met de cultuur van het land waar je heen gaat. In Jordanië is de meerderheid van de bevolking Islamitisch en er gelden hier dus andere normen en waarden. Draag dan ook passende kleding wanneer je . De mensen weten dat je een toerist bent en begrijpen ook dat jij andere normen en waarden hebt maar probeer daar een goede middenweg in te vinden.

Boeken?
Je kunt dus prima een vakantie naar Jordanië gaan plannen! Het is een van onze favoriete bestemmingen van het Midden-Oosten vanwege de vescheidenheid aan bezienswaardigheden en activiteiten en de enorm vriendelijke bevolking.


Enthousiast geworden? Laat je dan eens inspireren door onze reizen naar Jordanië »