« terug naar overzicht

Is Iran veilig als reisbestemming?

Door Ben van Melick in Iran
2-4-2019

Is het veilig om naar Iran te reizen? Het is een van de meest gestelde vragen van mensen die naar Iran op vakantie willen gaan. Als Iran-specialist houden we de actuele veiligheidssituatie en het reisadvies van Iran dagelijks goed in de gaten.

Laatste update reisadvies: 2 mei 2019

Ondanks dat Iran vaak negatief in het nieuws komt, is Iran wel degelijk een veilig land voor een rondreis. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft Iran een positief reisadvies en daarom kun je hier prima naartoe. Door onze nauwe en intensieve samenwerking met lokale partners blijven wij bovendien dagelijks up to date over de veiligheidssituatie van Iran. Voor een reis naar Iran geldt hetzelfde advies als bijvoorbeeld voor een vakantie naar Vietnam of Mexico: er zijn lichte veiligheidsrisico's.

Het binnenland van Iran en steden als Shiraz, Yazd en Isfahan zijn prima te bezoeken. Ook de hoofdstad Teheran is veilig om naartoe te reizen. Als toerist moet je in Iran wel opletten in het verkeer. Dit kan erg chaotisch zijn en soms lijkt het net of er geen verkeersregels zijn. Ook al zijn er zebrapaden, hier wordt vaak niet naar gekeken door bestuurders en je dient daarom ook goed op te letten bij het oversteken van wegen.

Er zijn ook enkele gebieden in Iran waar je als toerist niet heen moet gaan tijdens een rondreis. Zo wordt het afgeraden om het grensgebied met Irak in het uiterste westen en het grensgebied met Afghanistan in het oosten te bezoeken. Ook kun je het uiterste zuidoosten van Iran bij de grens met Pakistan beter vermijden.

Kortom, Iran is een veilig land om naartoe te reizen en er is dus een positief reisadvies, zolang je de grensgebieden vermijdt. Je kunt dus prima een vakantie boeken naar het oude Perzië, de bevolking is zeer vriendelijk en het land zelf is prachtig! Tip: blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie ter plaatse en vraag ons of je hotel ter plekke om informatie.


Bekijk hier ons aanbod aan rondreizen naar Iran »