« terug naar overzicht

Wadi Mujib Jordanie

Door: Rob van Helvoort, Jordanië
14/11/2017

Mujib Biosphere Reserve ligt op 410 meter onder het zeeniveau en is daarmee het laagste natuurgebied ter wereld. Deze robuuste bergen grenzen aan de Dode Zee kust en worden gescheiden door vele kleine rivieren. Je kan er een avontuurlijke wandeling maken, en voor de fanatieke hiker staat er een uitdagend…


Jordanie, een onvergetelijke tocht door Wadi Mujib


Geniet van het adembenemende uitzicht, en de verfrissende duik in een van de kloof zwembaden. Deze razendsnelle rivieren van Mujib maakt het Reserve een van de populairste attracties van Jordanie. Tijdens deze intensieve hikes kan er uitgerust worden in het Mujib Chalet. Het Chalet  bevindt zich aan de oevers van het schiereiland Madash. Vanuit het terras kan er, onder het genot van een drankje, uitgekeken worden over de spectaculaire Dode Zee. Mocht je even alleen willen genieten van het uitzicht is vanuit elke kamer de zee te bewonderen! Het chalet ligt op korte afstand van de ingang van het Mujib Reserve waar er canyon- en rivierwandelingen gemaakt kunne worden. Laat je betoveren door het unieke landschap en geniet van de medicinale kenmerken van de Dode Zee.  Hieronder geven we een aantal opties voor verschillende wandelingen in dit bijzondere natuurgebied in Jordanie.

Wadi Mujib


Siq Trail

Starttijd: 08:00 tot  12.00 uur
Groepsgrote: 1 – 80 personen ( Met gids ) Individueel ook te doen, op aanvraag. 
Vereisten: Minstens 18 jaar oud; weet hoe je moet zwemmen; een matig/redelijk niveau van fitness hebben.

Van 1 april tot 31 oktober kan je het Siq trail te bewandelen. Dit is een relaxte, maar ontzettend leuke hike, van 2 tot 3 uur! Neem een setje droge kleren mee aangezien de kans dat je nat wordt erg groot is, bij de ingang van het Rerserve zijn er kleedkamer aanwezig. Houd er rekening mee dat je goede schoenen aantrekt met veel grip, aangezien de stenen glad kunnen zijn. Er is de mogelijkheid om een begeleider mee te krijgen maar je kunt ook zelf deze tocht ondernemen. Afhankelijk van het seizoen kunnen de kloven zwembaden bevatten die diep genoeg zijn om te zwemmen. Na een uurtje in de warme Jordaanse zon lopen is het ideaal op wat verkoeling op te zoeken in het koele water. Deze hike is als gezin erg leuk om samen te doen, niet te zwaar, maar vooral een recept voor heel veel lol!


Malaqi Trail

Starttijd: 08.00 uur
Groepsgrote: 5 – 25 personen
Vereisten: minsten 18 jaar oud; weet hoe je moet zwemmen; een redelijk niveau hebben van fitness en geen angst voor hoogten.

Tussen 1 april en 31 oktober kun je de Malaqi Trail, alleen onder begeleiding, bewandelen. De Malaqi Trail is een flinke klim van 7 uur en is een van de zware wandelingen. Vanuit het Adventure Center ga je naar de witte heuvels en daal je naar de Mujib Rivier.  De wandeling gaat stroomopwaarts naar de Hidan rivier. Hier kun je even op adem komen en wordt er een lunchpauze ingelast. Zorg dat je goed eet want een goede dosis energie heb je nodig. Ook kun je een hier een lekkere duik nemen en alvast wennen aan het water voordat je de 20 meter hoge water trotseert! Deze tocht is voor echte avonturiers, een flinke hike met adembenemende uitzichten maar bovenal een tocht die je ooit in je leven gemaakt moet hebben!


Ibex Trail

Starttijd: 8:30 uur
Groepsgrootte: 5 - 25 personen
Vereisten: Bezoekers moeten minstens 18 jaar oud zijn.

Deze hike is op het droge wandelpad en kan, onder begeleiding, gemaakt worden tussen 1 november en 31 maart. Het parcours begint bij het Adventure Center en volgt de Dode Zee-snelweg voordat u naar de reserve gaat. Afwisselend naar het zuiden loopt het pad parallel aan de Dode Zee, die een geweldige blauwe achtergrond van de hele wandeling biedt. De wandeling is goed te doen, hou er wel rekening mee dat je 4 uur onderweg bent dus een goede nachtrust en genoeg water en bovenal komt tot rust en geniet!


Wilt u een wandeling of hike maken door Wadi Mujib, laat het ons weten en stuur een email naar info@middenoostenreizen.com