« terug naar overzicht

Durf jij de Jordan Trail te lopen?

Door: Rob van Helvoort, Jordanië
12/01/2018

Jordanië staat bekend om Petra, de Wadi Rum Woestijn, Aqaba en haar rijke en culturele geschiedenis. Toch weten veel mensen weinig over deze prachtige bestemming. Overschaduwd door de ‘naam’ die Jordanië heeft door zijn ligging in het Midden-Oosten mist men een onvergetelijk reiservaring.

Dit gaat in 2018 drastisch veranderen door zijn nieuwe positie in de top 21 van bestemmingen voor 2018!
De Jordan Trail is door National Geographic Travel genoteerd als een van de beste toeristische bestemmingen voor 2018. Deze lijst bevat de top 21 culturele en natuurbestemmingen die het komende jaar de moeite waard zijn om te bezoeken. De Jordan Trail wordt gerund door de Jordan Trail Association en is een wandelroute die oude handelsroutes van vroeger met elkaar verbind. Het pad is verdeeld in acht afzonderlijke secties en neemt je mee door de Jordaanse bossen, ruige wadi’s, archeologische monumenten, door de woestijn en langs de oever van de Rode Zee. Het pad passeert 52 dorpen en steekt de gehele Jordaan over vanaf het noorden in Umm Qais naar het zuiden in Aqaba. Men gelooft dat Jesus, Moses en Mohammed allemaal dit pad hebben bewandeld. Dit is bijzonder want het is een flinke tocht van 650 kilometer lang!

Terwijl je de Jordan Trail bewandelt, wordt het een reis door de geschiedenis van Jordanië en een ontmoeting met zijn diverse culturen. Tijdens deze tocht door het hele land proef je de gevarieerde keukens van Jordanië, ontmoet je de lokale bevolking en breng je overnachtingen door in gastgezinnen. Tijdens de reis maak je kennis met verschillende beschavingen die hun sporen hebben achtergelaten op het land. Het pad loopt door belangrijke historische locaties in de regio, zoals Umm Qais, Jerash en Petra, en herbergt verborgen ruïnes die het land rijk is.

Wat komt u tegen onderweg? 
Een greep uit het immens lange traject een beschrijving van de tocht in het Wadi Mujib Reserve. Vanuit grote kliffen betreedt je het Wadi Mujib reserve en het voelt alsof je een sprong maakt in het diepe. De grote kliffen zijn gevormd door de wind en toont zijn natuurlijke schoonheid. De drang om naar boven te kijken is immens groot en wanneer je dit doet zie je de architectuur van de natuur. Na 1,5 kilometer door de rivier van het Wadi Mujib Reserve gelopen te hebben kom je aan bij een gleufkloof waarbij je het gekletter van een waterval hoort. Het geluid wordt steeds sterker en de tocht er na toe ook steeds zwaarder. Met touwen en laders wordt je naar het volgende onderdeel van de tocht geholpen. Het biosfeerreservaat van de Mujib grenst aan de Dode Zee, en bevindt zich z’n 400 meter onder de zeespiegel en is het laagste plekje aan land. In de warmste periode van het jaar tussen april en oktober kunnen avonturiers deze spannende toch ondernemen.

De volledige hike kun je doen in 40 dagen en vraagt om goede voorbereiding en een uitstekende conditie. Mocht je de volledige Jordan Trail iets te veel vinden van het goede kun je ook een van de 8 delen van het wandelpad ontdekken. Durf jij het aan en ga je mee op de tocht van je leven? Wij kunnen deze reis ook voor u in delen organiseren. We zorgen dan dat u de mooiste wandelroutes mee pakt. De reis duurt dan in totaal zo'n 10 dagen. Meer info hier? Laat het ons weten! >>