Kun je veilig rondreizen door Israël?

1 februari 2023

Prachtige landschappen, bruisende steden en heilige plaatsen zorgen ervoor dat er jaarlijks miljoenen toeristen naar Israël komen. Het is een fascinerend land met een rijke geschiedenis en cultuur. Ondanks zijn populariteit als toeristische bestemming, trekken veel mensen de veiligheid van een bezoek aan Israël in twijfel. Hieronder wordt uitgelegd of je veilig naar Israël kunt reizen.


Wat is het huidige reisadvies voor Israël?

Als een reis naar Israël op de planning staat, is het altijd handig om het reisadvies te controleren. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft een positief reisadvies voor Israël. Het grootste gedeelte van het land, is geel gekleurd. Alleen rond de Gazastrook en het grensgebied met Syrië en Libanon is niet veilig om te reizen.

Verder hebben wij nauwe contacten met onze lokale medewerkers in Israël. Hierdoor zijn wij altijd op de hoogte van de huidige veiligheidssituatie in Israël.

Reisadvies Israël
Reisadvies Israël

Is een rondreis veilig in Israël?

De toeristische bestemmingen kun je als toerist veilig bezoeken. Bovendien treft de overheid maatregelen rondom veiligheid. Het is alleen af te raden naar de Gazastrook te reizen en de grensgebieden met Syrië en Libanon, maar tijdens een rondreis door Israël zul je hier niet komen.

Cultuur in Israël

Als toerist dien je altijd rekening te houden met de normen en waarden van het land. Zo wordt er van de toeristen verwachten dat ze zich gepast kleden, wanneer ze een religieuze toeristische trekpleister bezoeken. Een bezoek aan de Klaagmuur is hier een voorbeeld van. Daar wordt verwacht dat vrouwen bovenarmen, schouders en bovenbenen bedekt hebben. Verder zullen in kerken en moskeeën ook de haren bedekt moeten zijn. Voor de mannen geldt dat zij een lange broek dragen. Verder zullen de schoenen uit moeten bij een bezoek aan een moskee.


Bekijk hier ons aanbod reizen naar Israël.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Israël