Op reis naar veelzijdig Oman

13 juni 2018

Oman is een van de meest bijzondere bestemmingen in het Midden-Oosten. De mogelijkheden zijn er eindeloos en er is werkelijk voor ieder wat wils! Onze Midden-Oosten specialist Milou ging begin dit jaar voor het eerst naar Oman en was meteen verliefd.

In februari 2018 reisde ik een kleine week naar dit fantastische land. Dat is natuurlijk veel te kort, want Oman heeft enorm veel te bieden wat betreft natuur, cultuur en historie. Zo maakte ik kennis met de ontzettend vriendelijke bevolking die er alles aan doet om jou als toerist welkom te heten. Daarnaast heeft Oman een enorme diversiteit aan landschappen met prachtige wadi’s, hoge bergen en een ontzettend groot uitgestrekt woestijngebied. Oman bestaat voor ongeveer 80 procent (wow!) uit woestijn. De hoge bergen voorzien het warme Oman van de nodige verkoeling en adembenemend mooie vergezichten. De groene natuur van het zuiden van Oman voor mij wellicht de grootste verassing. Salalah heeft namelijk een heerlijk klimaat met het hele jaar door temperaturen van rond de 25 tot 35 graden. In september en oktober krijgt het gebied een staartje van de moesson mee, die lokaal bekend staat als Khareef. Deze moesson voorziet het zuiden van regen waardoor er een adembenemend groen natuurgebied te vinden is wat je niet snel in het Midden-Oosten zou verwachten.

Reizen naar en door Oman is heel makkelijk en toegankelijk. Dat maakt het land perfect voor eerste-keer reizigers naar het Midden-Oosten. Ook word je in Oman niet overspoeld door toeristen zoals bijvoorbeeld aan de Rode Zee. Het sultanaat is een een vredig land welke mee gaat in de moderne tijd zonder zijn bijzonderheden te verliezen: de prachtige natuur, cultuur en gastvrijheid!

Mijn korte trip stond voornamelijk in het teken van Muscat opnieuw ontdekken. Deze stad is een van de kleinste hoofdsteden ter wereld, maar heeft juist verrassend veel te bieden! Tijdens een wandeling door de stad proef en zie je letterlijk de Omaanse cultuur en geschiedenis. Zo loop je langs eeuwenoude architectuur, fantastische zandstranden, adembenemende bergformaties en maak je kennis met de heerlijke Omaanse keuken in de Mutrah Souk. In en rondom de lokale markten zoals de Mutrah Souk leer de lokale bevolking pas echt kennen. Ik durf met volle overtuiging te zeggen dat de Omani een van de meest gastvrije mensen ter wereld zijn!

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Oman