Samara Chalets in El Himma

9 maart 2021

Ben je op zoek naar een bijzondere accommodatie in Jordanië? Een echte aanrader is Samara Chalets in El Himma. De accommodatie bij een groot jachthuis beschikt over een subtropische tuin en een enorm zwembad. Hier kun je tijdens je rondreis door Jordanië echt even tot rust komen. Benieuwd geworden? We vertellen je hieronder alles over deze bestemming.

De ligging van El Himma nabij Syrië en Israël

De ligging van El Himma nabij Syrië en Israël

Het kuuroord El Himma

In het noordwesten van Jordanië ligt El Himma, een heus kuuroord. Het gebied kent vele warmwaterbronnen en heeft daarom een enorm groene omgeving. El Himma ligt in het grensgebied van Israël en Syrië, maar laat je vooral niet afschrikken want El Himma is hartstikke veilig. Je dient twee keer langs een checkpoint te reizen waar je je paspoort laat zien.

Als je in de privé accommodatie verblijft, waar je hieronder meer over leest, neemt de gastvrije eigenaar je mee naar de publieke baden. Onderweg geniet je van de enthousiaste verhalen van de eigenaar en is je eindbestemming de rivier de Jordaan. De Jordaanse bevolking komt in het weekend graag bij de publieke baden. Echt interessant om op deze manier een kijkje te krijgen in het leven van de lokale bevolking. Doordat Jordanië een islamitisch land is worden mannen en vrouwen hier gescheiden.

Één van de natuurlijke zwembaden van El Himma

Één van de natuurlijke zwembaden van El Himma

Unieke privé accommodatie

In Al Himma verblijf je in een unieke privé accommodatie die wij in samenwerking met lokale partners in beheer hebben. De accommodatie bevindt zich bij een jachthuis waar meerdere chalets te vinden zijn. Bij de accommodatie ligt een natuurlijk zwavelzwembad en een grote, groene tuin. Doordat het een privé accommodatie is, ontsnap je even aan de drukte van de afgelopen dagen. Wat extra bijzonder is aan deze accommodatie is dat je hem met niemand hoeft te delen. De accommodatie is geschikt voor maximaal 25 personen, maar ook met 2 personen is deze accommodatie te boeken. Hoe fijn dat je het grote zwembad niet met andere gasten hoeft te delen. Omdat de accommodatie dus in eigen beheer is, is deze alleen bij Middenoostenreizen.com te boeken. De eigenaar, die je ook meeneemt naar de publieke baden, regelt een heerlijk traditioneel ontbijt en diner. Er is een privé chef aanwezig die dit speciaal voor jou en je reisgezelschap verzorgd. Zo hoef je tijdens je verblijf nergens aan te denken!

De groene tuin en het natuurlijke zwembad van Samara Chalets in El Himma

De groene tuin en het natuurlijke zwembad van Samara Chalets in El Himma

Romeinse stad Umm Qais

Als je tijdens je verblijf in El Himma toch nog een uitstapje wil maken dan ligt in de omgeving Umm Qais. Dit is een Romeinse stad, vroeger bekend als Gadara, die één van de leidende steden van de Decapolis was. Via het bezoekerscentrum loop je de oude stad binnen en al snel sta je oog in oog met het theater. Geschat wordt dat het bezoekerscentrum vroeger aan zo’n 3000 toeschouwers plek bood. Het theater heeft door haar zwarte basaltstenen een andere uitstraling dan andere Romeinse theaters in Jordanië, bijzonder om te zien dus! Verder zijn er nog een aantal ruïnes die je kunt bekijken, maar het absolute hoogtepunt is toch wel het uitkijkpunt. Umm Qais biedt namelijk geweldige uitzichten over het meer van Tiberias en de Golanhoogten in Israël.

Umm Qais kent daarnaast ook een Bijbelse geschiedenis. Het zou namelijk de plek zijn waar Jezus volgens het Nieuwe Testament bij twee inwoners demonen heeft uitgedreven en deze vervolgens heeft overgebracht naar varkens. De varkens zijn vervolgens in het ravijn gestort.

Omgeving van El Himma

Omgeving van El Himma

Tip: ben je geïnteresseerd in de Bijbelse geschiedenis? Met de combinatiereis Jordanië en Israël  kom je langs diverse plekken die terugkomen in de verhalen uit de Bijbel. 


Wist je dat in onze luxe rondreis door Jordanië Samara Chalets in El Himma standaard in de route zit? Je vindt de reis hier. Uiteraard is het ook mogelijk om deze toffe accommodatie aan een andere reis toe te voegen, neem gerust contact op met één van onze reisspecialisten om de mogelijkheden te bespreken. 

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Jordanië