Rondreis Marokko, onze route van 15 dagen

23 februari 2021

Een rondreis door Marokko is een reis met veel natuur, cultuur, de lekkerste gerechten en prachtige landschappen. Marokko is simpel gezegd een fantastisch land om naar toe te gaan. Het is een gastvrij land met de meest vriendelijke locals en overal waar je kijkt waan je je in een sprookje. Mooie gebouwen met veel mozaïek, typische architectuur en de gezellige souks waar je uren in kunt ronddwalen. Een reis door Marokko is er een om nooit te vergeten. Wij nemen je mee op onze rondreis door Marokko van noord naar zuid.

Van Tanger naar Chefchaouen

Vanuit de luchthaven naar keuze vlieg je naar Tanger, Marokko. Misschien een geheel onbekende plaats voor je, maar Tanger ligt in het noordelijkste puntje van Marokko en is ook de plek waar je aankomt als je de oversteek maakt van Gibraltar naar Marokko. Aangezien deze reis je van Noord naar Zuid brengt is Tanger de perfecte plaats om te beginnen. Je overnacht de eerste nacht in Tanger, waarna je verder reist naar het plaatsje Chefchaouen. Chefchaouen is misschien wel de meest bijzondere stad van Marokko. De stad staat bekend als de blauwe stad en wordt door de lokale bevolking gezien als een magische stad. In Chefchaouen wordt je meegenomen door de blauwe straatjes en wordt je van alles verteld over de geschiedenis. In dit magische stadje overnacht je voor een nacht.

De blauwe straatjes van Chefchaouen

De blauwe straatjes van Chefchaouen

De koningssteden verkennen

Het is tijd om verder te rijden. Vanuit Chefchaouen rijd je naar een van de koningssteden van Marokko, Fez. Onderweg naar Fez maak je twee stops. De eerste stop is bij de ruïnestad Volubilis, hier kun je de ruïnes en omgeving bewonderen. Je rijdt verder en stopt bij Meknes, ook een koningsstad. Hier breng je een bezoek aan de oude stadspoort, Bab Mansour. De eindbestemming is Fez. Eenmaal in Fez kun je uitrusten van de reisdag voordat je de dag erna de stad gaat verkennen.

In Fez heb je een stadstour onder begeleiding van een lokale gids die je de mooiste plekjes zal laten zien. Natuurlijk kun je zelf ook op ontdekkingstocht gaan. In de avond neem je en duik in de Marokkaanse cultuur. Je gaat namelijk bij een familie thuis eten, zo krijg je een kijkje in de tradities en gewoontes van de lokale bevolking.

Marokko Fez leerlooierijen

Marokko Fez leerlooierijen

Op avontuur in de woestijn en de bergen

We rijden verder naar de volgende bestemming. Via Ifrane en Midelt rij je naar Erfoud waar je goed kunt uitrusten, want de dagen erna staan er bijzondere bezienswaardigheden op het programma. Erfoud ligt in de Sahara en is een van de grootste oasesteden aan de rand van de woestijn, een belangrijke stad voor het gebied. Na een nacht in Erfoud is het tijd om verder de woestijn in te trekken. Je gaat naar de Erg Chebbi woestijn waar je zal overnachten in een woestijnkamp van de lokale bevolking, de bedoeïen. De Erg Chebbi woestijn is een woestijngebied in het oosten van Marokko van 25 kilometer van noord naar zuid. De zandduinen in het gebied kunnen een hoogte van maar liefst 150 meter bereiken. Het gebied is adembenemend mooi en je zal hier zeker van onder de indruk zijn.

Helaas komt het woestijnavontuur vandaag alweer tot een einde. Gelukkig dat er nog veel meer moois op de planning staat. Je reist naar het oostelijke gedeelte van het Atlasgebergte en je brengt een bezoek aan de Todgakloof, een prachtig natuurverschijnsel. Ook breng je een bezoek aan de Dades Vallei waar je een prachtige wandeling kunt maken door de natuur. Je reist verder naar Ouarzazate voor de overnachting.

Marokko Dades Vallei

Marokko Dades Vallei

Beroemd filmdecor

In Ouarzazate breng je een bezoek aan de Taourirt Kashbah, een van de meest bijzondere monumenten in Marokko. Na een indrukwekkend bezoek rij je verder naar Aït-Ben-Haddou. Dit is een goed bewaarde Kashbah die als decor voor veel films diende. De Kashbah heeft een welverdiend plekje op de UNESCO werelderfgoedlijst. Vanaf hier rij je verder naar Ourika, de eindbestemming van vandaag. In Ourika kun je prachtige wandelingen maken door de vallei.

Vanaf Ourika is het tijd om naar de bekendste stad van Marokko te rijden, Marrakech. Onderweg maak je een stop bij Imlil, een klein dorpje in het Atlasgebergte. Een leuk dorpje om een kijkje in te nemen en een beeld te krijgen van zijn bewoners.

Ouarzazate Taourirt Kasbah

Ouarzazate Taourirt Kasbah

Het bruisende Marrakech

Je komt aan in Marrakech waar je 2 nachten verblijft. Marrakech is de stad van duizend-en-een-nacht en  moet je bezocht hebben tijdens een reis door Marokko. In Marrakech krijg je een stadstour om de stad goed te leren kennen. Je bezoekt alle hoogtepunten en weet daardoor direct de weg. Na de stadstour kun je de stad op eigen houtje verder ontdekken. Zo kun je een bezoek brengen aan een Koranschool of aan de tuinen van Yves Saint Laurent in het Bahia Paleis.

Medina van Marrakech

Medina van Marrakech

Afsluiten aan het strand

Vanuit het drukke Marrakech is het tijd om verder te gaan naar Essaouira. Essaouira is een badplaats aan de westkust van Marokko. Hier heb je de leukste wijkjes en witte huizen met gekleurde luiken. Er is hier veel kunst, zo zijn er veel galeries, maar ook een charmante kunstenaarswijk. Maak een wandeling langs het centrale plein Place prins Moulay el Hassan en de vissershaven waar je overheerlijke verse vis kunt eten. Na drie overnachtingen in Essaouira komt er een eind aan deze prachtige reis. Je rijdt terug naar Marrakech, waarna je rechtstreeks naar huis vliegt.

Blauwe boten in de haven van Essaouira

Blauwe boten in de haven van Essaouira


Wil je meer weten over deze reis of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op! Kijk ook eens naar onze andere rondreizen door Marokko of naar een van onze vele andere bestemmingen.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Marokko