Het veelzijdige Jordanië

10 februari 2014

Afgelopen zomer ging Noor een week met Middenoostenreizen.com naar Jordanië geweest. Het blijft dat wij niet de enigen zijn die verliefd op dit land zijn geworden..

De enorme diversiteit sprak me vooral aan: Wadi Rum, de eindeloze, prachtige woestijn, de Dode Zee (waar je natuurlijk in gedobberd moet hebben met een boekje in je handen), historische plaatsen zoals Jerash en Mount Nebo, Aqaba aan de Roze Zee kust (snorkelen en duiken!). En natuurlijk de hoofdstad Amman liggen allemaal dicht bij elkaar, waardoor je nooit langer dan een paar uur in de auto hoeft te zitten maar toch heel veel kan doen. Verder was het een hele gave ervaring om in een echt Arabisch land in het hartje van het Midden-Oosten te zijn, met zulke lieve en gastvrije mensen! Je ervaart een hele andere en interessante cultuur, zo hebben wij bijvoorbeeld met traditionele bedoeïenen in de schaduw van een rots op een vuurtje gekookt en het lekkerste ooit gegeten en op een kameel gereden en stikt het van de Romeinse ruïnes door het hele land, maar ik heb me nooit onveilig of iets in die richting gevoeld. De sfeer is heel relaxt en als je ’s nachts onder een gigantische sterrenhemel zit in het midden van een uitgestrekte woestijn of rondloopt door een van de wadi’s en onder een watervalletje staat te ‘douchen’ zijn al die vooroordelen héél ver weg…

Het magische idee van het Midden-Oosten en de relaxte en goed verzorgde vakanties zoals je die van Rob en Ralph gewend bent, komen hier echt samen. Ik ga zeker nog een keer mee!

Noor is meegereisd met Middenoostenreizen.com op inspiratiereizen door Jordanië.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Jordanië