Rob – nieuwe lievelingsstad: Tel Aviv

5 juni 2014

Vandaag een nieuw verhaal, dit keer over Tel Aviv. Mijn nieuwe lievelingsstad! Wat een heerlijke relaxte en fantastische stad. Ik ben afgelopen week met 5 vrienden richting deze liberale stad in het Midden-Oosten geweest.

Gaypride in Tel Aviv 

Het was van 11 tot en met 16 juni Gaypride in Tel Aviv. Niet alleen leuk als je gay bent, maar vooral leuk als je van een feestje houdt. Tel Aviv is de tweede stad van Israël en na Jeruzalem dus de grootste stad van het land. De stad telt 500.000 inwoners en staat bekend als het Ibiza van het Midden-Oosten. De partyscene is er groot en het strand heerlijk.

Tel Aviv is erg openminded en de mensen zijn er uitermate vriendelijk. Het heeft heerlijke baaitjes, fantastische feesten, blauwe zee en een scala aan goede clubs. Het leuke aan de vergelijking met Ibiza is dat Tel Aviv nog wat vriendelijker is qua prijzen. De Israëli’s zelf zeggen in Jerusalem we pray and in Tel Aviv we play. Deze uitspraak is ook volkomen terecht! De steden liggen maar 40 minuten uit elkaar maar zijn niet te vergelijken. 

We vertrokken op 11 juni richting Tel Aviv. In de ochtend rond 09:00 uur verzamelde we bij gate 3 voor de balie van El Al. Na de uitvoerige vragenronde van de Israëlische beveiligers mochten we onze koffers inchecken en ging de reis beginnen. Nu was het zo dat vooral ik een erg lange uitleg moest geven wat ik ging doen in Tel Aviv, ik denk dat dit te maken heeft met de vele Midden-Oosten stempels in mijn paspoort. Maar ach dit mocht de pret niet drukken. Na een korte vlucht van 4,5 uur kwamen we aan in Tel Aviv. De luchthaven is op slechts 30 minuten van de stad dus om 18:00 uur zaten we aan de eerste fles wijn op het terras.

Fantastisch eten

De eerste avond hebben we bij Gusto gegeten. Een heerlijk Italiaans restaurant. De avond vervolgde zich naar Dizenghoff nr. 9 waar het eerste feest van pride losbarstte! De donderdag stonden we al vroeg klaar om richting Water Parc Shefayim te gaan. Hier was een groot feest in een park wat normaal bestemd is voor gezinnen met kinderen.

De dagen die hierop volgden stonden in het teken van vooral veel feesten, drinken, dansen en genieten. Op zich is dat best bijzonder in het Midden-Oosten. Tel Aviv is een prachtige en heerlijke stad om vakantie te vieren.

Nadat alle feesten voorbij waren hadden we nog 2 dagen over in Tel Aviv. We hebben deze dagen dan ook besteed om even bij te komen aan het heerlijke strand van de stad. Tel Aviv is op zich geen mooie stad, maar de boulevard en het strand zijn daarentegen wel super. Heerlijke beachclubs, fantastische mensen en bovenal echt goed eten.

Het leven in Israël is redelijk duur, maar qua uit eten kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Wij zijn de laatste avond bij restaurant Messa geweest. Dit is een van de 80 beste restaurants ter wereld. Dit wil je dan ook zeker niet missen wanneer je in Tel Aviv bent. Hier moet je wel even van te voren reserveren om teleurstelling te voorkomen!

Tips voor Tel Aviv

  • Discotheek Ha’Oman
  • Italiaans restaurant: Gusto
  • Internationaal restaurant: Messa
  • Budgethotel: Yarden Sea Side – geen fantastische service maar grote appartementen op een ideale plek
  • Boutique hotel: TownHouse Tel Aviv
  • Luxe hotel: Dan Intercontinental Hotel
  • Hotel voor het hele gezin: Waterparc Shefayim
  • Strandtent: Stoli of Nine
  • Beste reisperiode: april tot juni, september en oktober
  • Daguitstapje: Jeruzalem of de Dode Zee

Wil je meer tips of wil je op vakantie naar Israël? Neem dan een kijkje bij onze Israël reizen of stuur een e-mail naar info@middenoostenreizen.com.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Israël