Welk reisadvies geldt voor Turkije?

8 december 2022

Turkije heeft prachtige stranden, een rijke geschiedenis en een diverse landschappen. Turkije is een populaire vakantiebestemming. Hieronder wordt uitgelegd of het veilig is om naar Turkije te reizen.


Wat is het huidige reisadvies voor Turkije?

Voordat je op reis gaat is het altijd handig om het reisadvies te controleren. Voor Turkije geeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken een positief reisadvies. Alleen wordt er afgeraden naar het grensgebied met Irak en Syrië te reizen.

Wij hebben nauwe contacten met onze lokale medewerkers in Turkije, waardoor wij altijd op de hoogte zijn van de huidige veiligheidssituatie in Turkije.

Reisadvies Turkije
Reisadvies Turkije

Is een rondreis veilig in Turkije?

Je kunt prima een vakantie naar Turkije gaan plannen. Het is alleen af te raden niet naar het grensgebied met Irak en Syrië te gaan, maar met onze rondreizen naar Turkije zul je hier niet komen.

Cultuur in Turkije

Als toerist dien je altijd rekening te houden met de cultuur van het land waar je heen gaat. De cultuur in Turkije is erg divers. De culturen die het meest voorkomen in dit land zijn de Turkse, Koerdische, Armeense, Griekse en Joodse cultuur. Aangezien de meerderheid van de Turkse bevolking moslim is, is het belangrijk om je gepast te kleden naar mate je een bezoek brengt aan religieuze plekken. Zorg dan dat de schouders en knieën bedekt zijn en vermijd ook strakke kleding.


Enthousiast geworden? Laat je inspireren door onze reizen naar Turkije.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Turkije