Reisadvies Oman

24 oktober 2019

Ben je van plan om op vakantie te gaan naar Oman? Dan wil je natuurlijk weten wat het reisadvies is voor Oman. In het kort: het is een van de veiligste landen ter wereld!

Oman is veilig voor een rondreis

Laatste update reisadvies: 12 februari 2021

Het is altijd goed om voor een vakantie naar Oman het reisadvies te controleren. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft een positief reisadvies voor Oman. Sterker nog, in de door World Economic Forum samengestelde lijst staat Oman op de derde plek van de meest veilige reisbestemmingen. Volgens het Travel & Tourism Competitiveness Report van september 2019 hoeft het sultanaat alleen Finland en IJsland voor zich te dulden. Oman is daarmee dan ook één van de veiligste landen van het Midden-Oosten!

Daarnaast hebben wij nauwe contacten met onze lokale medewerkers in Oman. Hierdoor zijn wij altijd op de hoogte van de huidige veiligheidssituatie in Oman.

Reisadvies Oman

Reisadvies Oman

Veilig en stabiel

Oman kent geen oorlog, geen vluchtelingenproblemen, er heerst geen armoede en het is politiek stabiel. Toeristen worden warm onthaald door de Omani waarbij gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Bovendien kun je als reiziger in het sultanaat terecht voor een authentieke Arabische ervaring en geniet je hier van de ongerepte natuur in een veilige atmosfeer. Het moderne land kent een goede toeristische infrastructuur en een rijk erfgoed.

Cultuurverschillen

Als toerist dien je altijd rekening te houden met de normen en waarden van een ander land. In Oman is het grootste deel van de bevolking islamitisch en hierdoor gelden er andere gedragsregels. Omani zijn zeer vriendelijk, open en respectvol naar toeristen toe. Vrouwen in Oman hebben dezelfde rechten als de man, maar je ziet wel duidelijk meer mannen in het straatbeeld.

Je hoeft je als toerist niet hetzelfde te kleden als de Omani. Wel is het, uit respect voor de cultuur, verstandig kleding te dragen die je schouders en knieën bedekt. Als vrouw is het bijvoorbeeld gepast ook bedenkende kleding te dragen. Geen korte rokjes en hemdjes dus. Houd hier dus rekening mee in het openbaar als je in Oman bent.

Kortom, Oman is een veilig land om te bezoeken. Houd wel rekening met de andere normen en waarden van dit land.


Op reis naar Oman? Bekijk hier ons complete aanbod »

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Oman