Betoverend Qassim: Een Oase van Cultuur en Traditie

11 november 2023

Saoedi-Arabië is een land van ongelooflijke diversiteit en rijkdom, van sprankelende metropolen tot serene woestijnen, en van majestueuze bergen tot weelderige valleien. De regio barst van de boeiende steden, elk met zijn eigen unieke charme en karakter. Een van deze steden, een verborgen juweel in het hart van Saoedi-Arabië, is de stad Qassim.


Qassim, een regio met een ongekend cultureel erfgoed en levendige tradities, ligt in het hart van het Arabische schiereiland. De regio strekt zich uit over een gebied dat rijk is aan vruchtbare landbouwgronden en bekend staat om de productie van het beste fruit en graan in Saoedi-Arabië. En hoewel het de landbouw is die Qassim zijn rijkdom en welvaart heeft gegeven, zijn het de mensen en hun gastvrijheid die deze stad tot een onvergetelijke bestemming maken.

Cultuur en Geschiedenis van Qassim

Qassim is doordrenkt van geschiedenis. Van de oude Nabateese stad Al-Rajajil, ook wel de ‘Arabische Stonehenge’ genoemd, tot het prachtig gerestaureerde At-Turaif District in Unayzah. De regio barst van de historische monumenten die getuigen van een rijk en gevarieerd verleden.

De inwoners van Qassim zijn bijzonder trots op hun erfgoed. Ze houden vast aan hun tradities en gebruiken, waardoor de stad een unieke culturele bestemming is. Van de traditionele ‘Souq Okaz’ markten tot de wekelijkse kamelenraces, de stad biedt een ongeëvenaard inzicht in de cultuur en het dagelijks leven van haar inwoners.

Culinair Genot

Qassim is een paradijs voor fijnproevers. De regio staat bekend om zijn dadels. De dadelpalmen van Qassim produceren enkele van de beste dadels ter wereld. Proef zelf deze zoete lekkernijen, zoals ‘Haneeth’ en ‘Jareesh’. Deze traditionele gerechten worden gemaakt van lamsvlees en granen, gekookt tot in de perfectie.

Een Oase van Natuurlijke Schoonheid

Ondanks de overheersende woestijnomgeving, is Qassim gezegend met enkele van de mooiste natuurgebieden in het land. Het Asyah Park en Rawdat Sudair zijn ware paradijzen voor natuurliefhebbers, met hun overvloedige groene velden en prachtige flora en fauna.

Of je nu een geschiedenisliefhebber bent, een culinaire ontdekkingsreiziger of gewoon op zoek bent naar een unieke reiservaring, Qassim biedt het allemaal. Met zijn rijke erfgoed, levendige cultuur en ongeëvenaarde gastvrijheid is Qassim een bestemming die je zeker zal verrassen en betoveren. Het is een plek waar u de authentieke Saoedische cultuur kunt beleven.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Saoedi-Arabië