Palm Jumeirah in Dubai

11 mei 2021

Wat doe je wanneer je als ideale vakantiebestemming alles al hebt, behalve een eiland? Dan bouw je er toch gewoon een? Zo dacht Dubai er ten minste wel over en zo geschiedde. In 2006 konden de eerste bewoners het kunstmatige archipel op. Inmiddels is het eiland, dat de vorm heeft van een palmboom, één van de meest herkenbare bezienswaardigheden van Dubai. Misschien wel van het hele Midden-Oosten.

Wat is er bijzonder aan Palm Jumeirah?

Eén van de redenen waarom Palm Jumeirah zo indrukwekkend is, is de grootte van het bouwwerk. Het is namelijk met gemak vanuit de ruimte te zien. Het eiland hoort bij Dubai, maar is bijna een stad van zichzelf. Gelukkig kunnen er via een brug gewoon auto’s het eiland op. Door de grootte kun je namelijk niet zomaar overal naar toe lopen. Ook een bijzonder feit, Dubai heeft deze toeristische trekpleister mede aan Nederland te danken. De constructie van het palmeiland werd gerealiseerd door het Nederlandse bedrijf Van Oord. Boskalis, ook Nederlands, heeft meegewerkt aan de buitenste ring. Dubai heeft sinds het eiland voltooid is, 72 kilometer kustlijn meer op haar naam staan.

Het Burj Al Arab hotel, met op de achtergrond Palm Jumeirah

Het Burj Al Arab hotel, met op de achtergrond Palm Jumeirah.

Wat kun je doen op Palm Jumeirah?

Er zijn natuurlijk een hoop gebouwen op de archipel geplaatst. Elke tak van de ‘palmboom’ bevat een woonwijk. De mensen die hier wonen hoeven in principe niet naar het vasteland want Palm Jumeirah is een zelfvoorzienend eiland. Zo heb je hier scholen, een ziekenhuis en zelfs meerdere winkelcentra. De woonwijken zelf zijn niet toegankelijk voor toeristen, tenzij je er een villa of appartement huurt. Op de buitenste ring, die als golfbreker dient, zijn er onder andere luxe hotels en restaurants te vinden.

Als je klaar bent met shoppen en graag iets anders wilt doen, zijn er genoeg opties op het eiland. Er zijn verschillende activiteiten op het water, zoals een cruise tour of een kajak excursie. In Al Ittihad park kun je even tot rust komen en genieten van wat natuur. Als je op zoek bent naar iets avontuurlijks, dan kun je ook skydiven in Dubai. Terwijl je met 210 kilometer per uur naar beneden stort, heb je een waanzinnig uitzicht over het palmeiland en de rest van Dubai. De instructeur op je rug zorgt voor een veilige landing.

Het uitzicht vanaf de monorail op Palm Jumeirah. Dit traject verbindt het eiland met de rest van Dubai.

Het uitzicht vanaf de monorail op Palm Jumeirah. Dit traject verbindt het eiland met de rest van Dubai.

Ons Dubai aanbod

We bieden verschillende reizen aan naar Dubai. Wil je graag relaxen op je vakantie dan kun je kiezen voor het pakket ‘Strandvakantie Dubai‘. Bij deze 8-daagse reis krijg je alle tijd om de stad te ontdekken en lekker bij te komen aan het strand. Je verblijft in hotels die met zorg zijn uitgekozen door ons. Verder is er ook de optie ‘Volledig verzorgd Dubai luxe‘. Met deze reis verblijf je 5 dagen in Dubai. Het pakket is volledig inclusief dus je hoeft je nergens meer zorgen over te maken. Zo zit er een luxe luchthaventransfer inbegrepen en ga je in de woestijn buiten Dubai op jeepsafari. Ook maak je een ballonvaart om de hypermoderne stad van boven te bekijken. Zo heb je het beste uitzicht op Palm Jumeirah. Je verblijft tijdens deze reis alleen in de beste hotels zodat je Dubai kan beleven in stijl.

Dubai Jeepsafari

Dubai Jeepsafari


Wil je het bijzondere eiland Palm Jumeirah zelf ook meemaken? Bekijk hier de rest van ons aanbod voor een reis naar Dubai.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Dubai