Treed in de voetsporen van Aladdin en Sindbad in Oman

2 januari 2021

Oman is misschien niet de meest voor de hand liggende keus voor een reis met het gezin. Toch is het land erg geschikt voor een vakantie met kinderen. Kinderen zullen door alle sprookjesachtige kastelen het gevoel hebben zo een film van Aladdin beland te zijn. Daarnaast zullen zij hun ogen uitkijken in de woestijn of op de souk, een kleurrijke Arabische markt. Voor Oman is een visum nodig, maar laat dat geen hindernis zijn voor een bezoek aan het land. Het visum Oman wordt namelijk eenvoudig online aangevraagd.

Moderne bestemming in het Midden-Oosten

Oman is vergeleken met andere landen in het Midden-Oosten een modern en relatief westers land. Het één van de veiligste landen om te bezoeken – ook met kinderen – en het land is een stuk minder conservatief dan haar buurlanden. Vrouwelijke toeristen hoeven bijvoorbeeld niet volledig bedekt of gesluierd over straat te gaan, maar alleen bij een bezoek aan de moskee wordt gevraagd de enkels en polsen te bedekken. Dit betekent echter niet dat het land haar tradities en cultuur uit het oog verloren heeft. Breng een bezoek aan de souk of een van de vele kastelen en paleizen die het land te bieden heeft en je waant je direct in een compleet andere cultuur. Oman is zowel geschikt voor reizigers die gaan voor comfort, als voor reizigers die liever wat meer avontuur opzoeken. In het land vind je luxe resorts met zwembaden, maar het is ook mogelijk om in een kamp in de woestijn te overnachten.

Ontdek de sprookjes van 1001 nacht

Beleef samen met je kinderen de sprookjes van 1001 nacht in het echt in Oman. Op de Arabische markt in Muscat wanen kinderen zich direct in een van de sprookjes van de gebroeders Grimm. In een van de vele kastelen kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop laten. Wist je al dat Sindbad de Zeeman vermoedelijk uit Oman kwam? Kinderen zullen ook uitkijken naar een reis door de woestijn. Durven zij het aan om een tochtje op de rug van een kameel te maken? Vanuit de hoofdstad Muscat rijd je in enkele uren naar Wahiba Sands, het mooiste stukje woestijn van Oman. Hier vind je verschillende kampen met tenten of huisjes om te overnachten.

Visum aanvragen

Voor een vakantie in Oman moet een visum aangevraagd worden. Alle reizigers hebben een eigen visum nodig, dus ook kinderen en baby’s. Voor Oman worden verschillende visums online aangeboden: een visum waarmee je een keer in het land mag aankomen en een visum waarmee je meerdere keren het land mag binnenkomen. Ook zijn er visums met een verschillende geldigheidsduur. Misschien zie je daarom door de bomen het bos niet meer.

Reizigers die maar een keer in Oman aankomen en het land tussentijds niet verlaten wordt aangeraden om een single entry visum aan te vragen. Kom je meerdere keren in Oman aan, dan heb je een multiple entry visum nodig. Het single entry visum is er als variant met een geldigheidsduur van 10 dagen en als variant met een geldigheidsduur van 30 dagen. Welk van deze twee visums u nodig heeft hangt er dus van af of u korter of langer dan 10 dagen in het land wilt blijven.

Het e-visum Oman kan je eenvoudig online aanvragen. Je vult het aanvraagformulier in enkele minuten in en uploadt daarna een foto of een scan van het paspoort en een pasfoto van alle reizigers. Als alle documenten in orde zijn wordt de aanvraag verwerkt. Je ontvangt het visum meestal al na een week per e-mail. Print het document uit en neem het mee op reis.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Oman