Nieuwe hotspots in Dubai

2 november 2016

Ralph is dé Dubai specialist van onze reisorganisatie. Hij is hier inmiddels al 41 (!) keer geweest en de volgende trip staat alweer gepland voor december van dit jaar. We kunnen Ralph dan ook met recht een Dubai freak noemen. Wil je zijn laatste tips over dit emiraat weten? Lees dan snel verder.

Ik kom sinds 2003 in het Midden-Oosten, in het bijzonder in het bekendste Emiraat Dubai. Ieder jaar zie je weer nieuwe projecten opgeleverd of bestaande hotels, restaurants, bars en clubs gerestyled. Telkens denk je ook weer; “Wanneer stopt het nou eens?!” Niet dus.

Vernieuwde beach club – Burj AL Arab

Opvallend –en vooral een bijzondere aanwinst– is de uitbreiding van de Burj Al Arab. Achter het wereldberoemde 7-sterren hotel is een compleet nieuw platform gecreëerd, compleet met 2 zwembaden; één zoet- en één zoutwater. Natuurlijk omringd met luxe bedjes en een strand. Wie topluxe en privacy zoekt, kan een klein of grote cabana huren met privétoilet, douche, living, zonnebedjes en vanzelfsprekend een butler. De huur van de “hutjes” varieert van 500 tot 1.000 euro per dag, maar dan heb je ook wat.

Daarnaast vind je op de aanbouw een beachclub-achtig terras met bar en een informeel restaurant genaamd Scape. Het grootste contrast is de look-and-feel van het platform, deze is compleet anders dan het schreeuwerige interieur van Burj Al Arab (vertaald: Toren van de Arabieren). Alles is fris en modern in pasteltinten, erg aangenaam. Leuk detail; je ziet eindelijk de achterkant van het hotel, misschien wel mooier dan de zeilvorm van de voorkant.

AL Habtoor City

Deze keer overnachten we in The Westin Al Habtoor City, een nieuw project (in ontwikkeling) dichtbij Burj Khalifa (vertaald: Khalifa Toren) en niet al te ver van Dubai Marina. Naast het nieuw Westin vind je er het W Hotel Dubai en St. Regis Dubai Al Habtoor City. In het W Hotel is een nieuwe, en meteen populaire, club geopend: BOA Lounge & Club. Overigens zijn de zwembaden van de hotels niet erg bijzonder. De locatie is top! Dubai Mall met z’n aangrenzende fonteinen in Downtown Dubai blijft een aanwinst. Vorig jaar stond een van mijn favoriete Dubai hotels in de hens tijdens oud en nieuw: The Address Downtown Dubai. Overigens op dit moment volop  in renovatie. Vanaf het terras van dit hotel had je het beste uitzicht op de Burj Khalifa en The Dubai Fountain. Deze keer  maar een borrel op een ander terras met uitzicht. Ik vond het weer eens tijd om Armani Hotel Dubai een bezoekje te brengen, dat was lang geleden. Heerlijk relaxt zit je hier aan de voet van de Burj Khalifa met uitzicht op de fonteinen.

Nieuwe hoogste toren Dubai

In 2020 vindt de World Expo plaats in Dubai (natuurlijk). Onlangs is bekend gemaakt dat voor de start van de Expo de (nieuwe) hoogste toren ter wereld klaar moet zijn. “De Toren” wordt gebouwd in het nieuwe Dubai Creek project. Architect: Santiago Calatrava, bekend van o.a. City of Arts and Sciences in Valencia, Spanje.

Legoland Dubai

Afgelopen week vond de soft opening van Legoland Dubai  plaats. Dit park is onderdeel van Dubai Parks and Resorts. De komende jaren volgen meer themaparken. Naast de waterparken van Atlantis en Wild Wadi, werkt de stad duidelijk aan meer entertainment voor kids.

Blue Water Island

Ook de vorderingen van Bluewaters Island verlopen goed. Dit nieuwe project is te vinden tegenover Jumeirah Beach Residences (in de volksmond: JBR). Het project omvat appartementen, hotels, restaurants en bars. En de eyecatcher: Ain Dubai (voorheen: Dubai Eye). Ain Dubai wordt ’s werelds grootste reuzenrad met z’n 210 meter hoogte. Er komen zelfs “capsules” die zullen dienen als mini restaurants, die je dan privé huurt.

Dubai Opera House

Eind 2016 opent Dubai Opera met een capaciteit van 2.000 zitplaatsen, een adembenemend gebouw à la Sydney Opera House aan de voet van Burj Khalifa. Daarmee is het gebied van Downtown Dubai nagenoeg afgerond.
Voor wie gedurende half november en half maart in Dubai verblijft? Ga naar de beroemde paardenraces bij Meydan Race Course. Voor zo’n 80 euro per persoon ben je een avondje onder de pannen met eten, drinken en kun je een gokje wagen. De races vinden alleen in de winter plaats op specifieke dagen.

Wil je ook naar Dubai en een onvergetelijke reis maken? Vraag Ralph dan om tips!

Ralph tijdens zijn meest recente reis naar Dubai

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Dubai