Musandam en Salalah

15 juni 2021

Ook in de zomer is Oman een goed idee! Reis mee naar het groene zuiden van het sultanaat, het verbazingwekkende Salalah of breng een bezoek aan het schiereiland Musandam.

Musandam

Het schiereiland Musandam is goed te combineren met een bezoek aan Dubai of een rondreis door Oman. Het aparte aan dit schiereiland is dat het niet gelegen is aan de kust van Oman, zoals bij onze Waddeneilanden, maar het grenst aan de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Zo kun je gemakkelijk vanuit Dubai een uitstap maken naar Musandam of met de veerboot vanaf Oman. Waar het noordelijke deel van de VAE vooral erg stoffig en saai is, vind je in Musandam indrukwekkende bergwegen en authentieke dorpjes. Het Noorwegen van Arabië, is een bijnaam die Musandam een geliefde reisbestemming maakt in Oman, met haar Fjorden en steile uit zee oprijzende bergen.

De temperatuur in Musandam ligt rond de 34 graden, de perfecte temperatuur voor een meerdaagse Dhow cruise, of een tocht per kayak waarbij je een bezoek kunt brengen aan de vele vissersdorpjes, een tour per 4WD mag ook zeker niet ontbreken. Onze favoriete accommodatie in deze regio is Zighy Bay Six Senses. Bij Zighy Bay staan service en kwaliteit hoog in het vaandel. Met zijn unieke locatie is dit niet zo maar een overnachting maar een unieke ervaring. 

Het schiereiland Musandam kent vele mooie uitzichten

Het schiereiland Musandam kent vele mooie uitzichten

Salalah

Het Midden-Oosten staat bekend om zijn uitgestrekte woestijnen en warme temperaturen in de zomer, maar niets is zo mooi als de moesson die vol in de bloei staat. In het zuiden van Oman ligt Salalah en tijdens het Khareef (moesson) seizoen van juni tot september, wordt het een bloeiende en groene oase. De oase, die normaliter een dorre uitstraling heeft, is een lust voor het oog in de zomermaanden. De regio is met recht een van de mooiste landschappen van het Midden-Oosten. 

Er zijn veel activiteiten en unieke plekken om te bezoeken in Salalah. Zo mag je als reiziger naar Oman de prachtige watervallen van Wadi Darbat zeker niet missen. Een andere (verplichte) tussenstop in Salalah is Ayn Khor. Deze ongelooflijke waterval met kristalhelder water verzameld in een turquoise zwembad is een niet te missen plek voor alle liefhebbers van avontuur.

Wadi Darbat in volle bloei

Wadi Darbat in volle bloei


Als Midden-Oosten specialist bieden wij verschillende reizen naar Oman aan. Bekijk hier ons aanbod.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Oman