Ontdek Libanon: de Mohammad Al-Amin moskee van Beiroet

14 december 2018

Een van de grootste en meest toonaangevende gebouwen van Beiroet is de Mohammad Al-Amin moskee. Dit islamitische gebouw heeft een kenmerkende blauwe koepel met een doorsnee van maar liefst 48 meter.

Zeg je Beiroet, dan zeg je de Mohammad Al-Amin moskee. Deze Blauwe Moskee staat middenin de stad en is al van veraf te bewonderen. In de altijd bruisende Libanese hoofdstad vind je een mengeling van geloven, van druzen tot de islam en een reeks Oriëntaalse invloeden. Dat komt in Beiroet tot uiting in een verscheidenheid aan religieuze gebouwen en sferen.

Pal naast de Al-Amin Moskee staat de Saint George Kathedraal – Beiroet, Libanon

De moskee is dé blikvanger van het centrum van Beiroet en siert de skyline van de stad met haar 72 meter hoge minaretten en kenmerkende blauwe koepels. Het religieuze gebouw is in 2003 geopend en het oppervlak beslaat ruim 10.000 vierkante meter. Het is gebouwd naar het voorbeeld van de Hagia Sophia Moskee in Istanboel uit het Byzantijnse tijdperk en is zowel aan de buiten- als binnenzijde een indrukwekkend bouwwerk.

De enorme kroonluchter in de Al-Amin Moskee in Beiroet

De Blauwe Moskee dient als symbool van de herrijzing van het land na de burgeroorlog van de jaren ’70. Pal tegenover de moskee vind je de Saint George Kathedraal, wat maar weer eens het diverse karakter van Beiroet bewijst. Je vindt hier ook het chique Le Gray Hotel. Dit hotel is ideaal voor een lunch op het dakterras en biedt een spectaculair uitzicht over de stad. 

Tip: in de avond is de moskee prachtig verlicht. Mocht je in de buurt zijn, ga er dan zeker even naartoe!

Het uitzicht vanaf het dakterras van het Le Gray Hotel op de moskee

Benieuwd naar wat Libanon nog meer te bieden heeft? Lees dan hier verder of neem een kijkje bij onze reizen naar Libanon »

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Libanon