Marrakech is een absolute must visit!

10 mei 2017

Afgelopen week hebben wij een enthousiaste groep op avontuur gestuurd naar het prachtige Marokko! Onze collega’s Rob en Gido gingen met ze mee op pad om al het moois van Marrakech en Casablanca nog eens op een rijtje te zetten. Lees hieronder hun ervaringen.

Op slechts 3,5 uur vliegen vind je Marrakech, dé stedelijke hotspot van Marokko. Een mooie stad om deze reis door Marokko te beginnen. We genieten hier van alle kleuren en geuren die onlosmakelijk verbonden zijn met deze stad. Buiten toeristische hotspots als de Koutoubia moskee en het Djemaa el Fna plein, is het vooral heerlijk rondstruinen door het doolhof van de oude medina. Een wirwar aan steegjes vol met kraampjes en winkeltjes geven je het pure gevoel van Marokko en geven je een inkijk in hoe het er hier al eeuwenlang aan toe gaat. Een andere plek die het bezoeken waard is, is het Bahia paleis welke geheel in Moorse stijl gebouwd is en doet denken aan bijvoorbeeld het koninklijk paleis in Sevilla. Wat nog een extra drijfveer is om “de Rode stad” eens te bezoeken, zijn de uitgaansgelegenheden en een aantal zeer goede restaurants. Dat maakt dat er ook in de avond genoeg te beleven valt. Daarnaast staat de stad bekent om de vele schitterende hotels gebouwd in de vaak eeuwenoude Riads. Veel van deze gebouwen lijken van buiten sober, maar van binnen word je echter overweldigd door de aanwezige luxe. Deze variëteit aan luxueuze vaak kleinschalige hotels maakt een bezoek aan Marrakech een absolute must!

De muur om de medina van Marrakech
De muur om de medina van Marrakech

Vanuit Marrakech rijden we vervolgens in ongeveer 2,5 uur naar Casablanca. Deze havenstad is de grootste stad van het land en tevens het economische middelpunt. Met name de gigantische Hassan II moskee springt in het oog en is een absolute must om te bezoeken wanneer je in Marokko bent. Verder herbergt de stad ook een prachtige kathedraal welke na de onafhankelijkheid van Marokko gebruikt wordt als cultureel centrum. Hoewel het aan de kust ligt, is deze havenstad nog niet dé toeristische trekpleister zoals Marrakesh bijvoorbeeld wel is. Echter, het toenemende aanbod van vluchten en de concrete plannen voor een prachtige boulevard aan zee gaan hier in de nabije toekomst verandering in brengen.

De Hassan II-moskee in Casablanca, Marokko

Buiten de twee plekken die we dit keer hebben bezocht, heeft Marokko nog zo veel meer te bieden. Denk bijvoorbeeld aan het traditionele Marokko in Fez & Meknes, natuurlijk schoon in Ouzoud & Merzouga en moderne kustplaatsen als Essaouira & Agadir. 

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Marokko