Marokko van noord naar zuid

3 april 2018

Marokko, een land waar je indrukwekkende landschappen, hippe steden en heerlijke stranden tegenkomt. Tijdens onze rondreis van noord naar zuid ontdekten wij verschillende parels van Marokko. Lees snel verder welke drie plaatsen je sowieso niet mag missen tijdens jouw trip naar dit land.

Bewonder de blauwe stad Chefchaouen

Chefchaouen is een plaatsje in het noorden van Marokko en is een van de mooiste plekken die wij ooit hebben gezien. Eén blik was genoeg en we waren helemaal verkocht. Ga op ontdekkingstocht door de smalle steegjes waar op elke hoek van de straat je weer een verassing staat te wachten. De medina van Chefchaouen is de mooiste van Marokko. Geniet van de relaxte en gemoedelijke sfeer die door de blauw geschilderde stad hangt. Even relaxen tijdens je bezoek aan Chefchaouen doe je op Plaza Uta el-Hamman, het kloppend hart van de stad. Drink net als ons een heerlijke verse muntthee tussen de locals.

Het wereldberoemde Chefchaouen is één van de mooiste plekken van het land. Ga op ontdekkingstocht en verdwaal in de smalle straatjes.

Casablanca

Verder in de richting van het zuiden vind je de prachtige Marokkaanse havenstad Casablanca. We begonnen onze ontdekkingstocht in de oude medina met een wirwar van straatjes uit de 16e eeuw. Een echte lust voor het oog. Een bezoek aan de Hasan ll Moskee ontbrak ook zeker niet in ons programma. Genieten van een heerlijke diner doe je in het verlengde van de moskee. Dit is de Boulevard de la Corniche, waar je de lekkerste lokale gerechten kan proeven. Een dagje strand is in Casablanca ook zeker mogelijk. Ga hiervoor richting Ain Diab, een zandstrand in een van de buitenwijken van de stad. Hier bevinden zich de hipste hotels en nachtclubs. Hier ben je op de perfecte plek om aan het einde van de dag de zon te zien zakken in de Atlantische Oceaan.

Bij een bezoek aan Casablanca mag een bezoek aan de Hassan II moskee zeker niet ontbreken!

Relaxen in Essaouira

Essaouira is onze favoriete kustplaats van Marokko. Dit omdat een dag in Essaouira nooit hetzelfde is en er van alles te beleven is in dit vissersdorpje. Dwarrel door de smalle straten en steegjes of slenter langs kraampjes op de altijd levendige markten. Op de straten vind je creatieve kustenaars en vrolijke muzikanten. Voor de shopaholics onder ons is de medina de perfecte plek om een middagje door te brengen. Of je nu sieraden, kruiden, schoenen of een souvenirtje wilt scoren, alles is hier te vinden. Ben je een echte sportieveling? Dan ben je in Essaouira echt op je plek. Vanwege de gunstige wind, is het een paradijs voor kite- en windsurfers. Je krijgt zeker geen spijt als jouw rondreis door Marokko eindigt in dit pittoreske plaatsje. 

In Essaouira kun je de scheepsbouwers aan het werk zien op hun traditionele houten vissersboten en vissers die hun boten schilderen of hun netten vermaken.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Marokko