Marokko met kinderen

7 augustus 2019

Is een rondreis door Marokko met kinderen wel een goed idee? Jazeker! Vooral met jonge kinderen een erg leuke bestemming. Maar toch is het voor veel ouders nog wel een spannende vakantiebestemming om met het gezin te ontdekken. Afgelopen maart is onze collega Bregje zelf maar haar driejarige zoon naar Marokko geweest om te ervaren hoe het is.

In amper vier uur vlieg je al naar Marokko en stapt dan een compleet andere wereld binnen. Vanaf moment één is Marokko voor kinderen een betoverende sprookjeswereld. Ze worden ondergedompeld in geuren en kleuren die ze nooit eerder hebben gezien of geroken. Daarnaast is deze korte reisduur natuurlijk ideaal wanneer je kleine kinderen hebt.

Waarom Marokko met kinderen een goede keus is

Marokko is een kleurrijk, afwisselend en op bepaalde plekken een behoorlijk hectisch land. Deze hectiek vind je onder andere terug in het centrum van steden als Marrakech en Fez. Deze drukte kan ouders ervan weerhouden om Marokko met kinderen te ontdekken. Toch is het ook juist dát wat het voor kinderen zo leuk maakt. De geuren, de kleuren en er is altijd wel wat te doen en te kijken op straat. Kinderen hoeven zich dan ook geen moment te vervelen. Daarnaast is het goed om te weten dat je in die hectiek ook makkelijk de rust kan opzoeken. Wanneer je verblijft in een van de vele riads die Marokko rijk is, stap je een oase van rust binnen. 

Wat kun je verwachten?

De voorzieningen voor kinderen in Marokko zijn over het algemeen prima. De meest accommodaties hebben voldoende speelgelegenheid in de vorm van een grote tuin en goede zwembaden. Je vindt er echter geen kinderclubs of speciale voorzieningen.

Het eten is wel erg lokaal en kindermenu’s zijn veelal niet aanwezig, maar de Marokkaanse keuken is ook voor kinderen over het algemeen geen probleem. De kwaliteit is over het algemeen goed en de prijzen heel schappelijk (goedkoper dan bij ons). Daarnaast zijn op iedere straathoek ijsjes, verse sinaasappelsap, frisdranken en water te koop.

De activiteiten die je kunt doen in Marokko zijn niet specifiek afgestemd op kleine kinderen. Zo kun je onderweg bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een kasbah, een lokale (dieren)markt bezoeken, woestijntochten in een jeep maken of kameel rijden. Voor oudere kinderen kun je op verschillende plekken in Marokko een tocht met een quad maken, leren surfen of je handen laten beschilderen met henna.

Voor kleine kinderen is het minder geschikt om te zwemmen in zee. Daarentegen bieden veel hotels in kustplaatsen als bijvoorbeeld Essaouira prima zwembaden waar je gebruik van kunt maken. Deze liggen ook beschut tegen de soms flinke zeewind die ervoor zorgt dat de temperatuur er het hele jaar door redelijk constant en aangenaam is. Veel stranden lenen zich wel perfect voor een lange strandwandeling, een picknick of om te surfen. Zeker voor oudere kinderen is dit een aanrader!

Is Marokko met kinderen veilig?

Marokko is een afwisselend en bruisend land waar je kinderen zichzelf kleine prinsen of prinsesjes kunnen voelen. En dat is niet in de laatste plaats te danken aan de positieve aandacht van de lokale bevolking. Toch is het juist vaak dit beeld wat er heerst over de inwoners wat mensen ervan weerhoudt om voor een vakantie naar Marokko met kinderen te kiezen. Volledig onterecht! In Marokko zelf hebben we slechts zeer behulpzame en altijd vriendelijke mensen getroffen. Temperamentvol soms, dat zeker, maar altijd met een lach en zeker nooit erop uit om ons te benadelen.

Rustig reistempo

De meest belangrijke tip voor een reis door Marokko met kinderen: kies een rustig reistempo. Maak niet te lange afstanden op een dag en verblijf meerdere nachten in dezelfde accommodatie. Daarnaast zijn er in veel hotels prima zwembaden te vinden. Zo ontstaan er rust in jullie reis.


Wil jij een rondreis door Marokko maken met het gezin? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij stellen een ideale reis samen. Uiteraard houden we hierbij rekening met de leeftijd van de kinderen.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Marokko