Locaties uit Aflevering 3 | Wie is de Mol 2024 Oman

9 juli 2024

De eerste kandidaten hebben het veld moeten ruimen bij Wie is de Mol?. In de derde aflevering bleven ze in Muscat, waar twee opdrachten werden uitgevoerd. In deze blog nemen we je mee naar de verschillende plekken die de kandidaten hebben bezocht tijdens hun avonturen in de derde aflevering.

Dag 5: Muscat

De tweede aflevering sloot af bij MarahLand: City of Joy, waar deze aflevering van start ging. Hier vond de opdracht ‘Never a Doll Moment?’ plaats, waar de deelnemers probeerden om geld in de pot te brengen.

MarahLand: City of Joy

MarahLand: City of Joy is het grootste attractiepark van Oman. Het pretpark ligt in de buitenwijken van Muscat. Het reuzenrad torent boven de attracties uit, maar je kan ook op zoek gaan naar adrenaline met de achtbaan en boomstamrivier. Daarnaast zijn er genoeg attracties waar kleine kinderen zich kunnen uitleven.

Dag 6: Muscat

”Het is tijd voor de test”. Het bekende riedeltje van Wie is de Mol werd opgedragen toen de eerste beelden van Riyam Park te zien waren.

Riyam Park

Het park ligt aan de kust van Muscat, in de gelijknamige wijk Riyam. Het park is niet al te groot, maar groot genoeg om even te ontspannen. Bovendien ligt op de naastgelegen heuvel de Riyam Censer. Zoals je op de bovenstaande foto kan zien, torent het hoog boven de omgeving uit. Het is een monument dat werd gebouwd in 1990 om de 20e nationale dag van Oman te vieren. Met een klein klimmetje heb je een mooi uitzicht op de omgeving.

Al Shati

In de volgende opdracht werd de groep opgesplitst. Eén groepje stond geparkeerd bij de Al Shati-rotonde, die de overige kandidaten moesten vinden. De rotonde zelf is niet zo speciaal, maar het ligt zo goed als aan Qurum Beach. Het is een mooi strand in Muscat, waar je kunt wandelen langs kleine parkjes met palmbomen. Natuurlijk kan je hier ook een heerlijke duik nemen in de zee. Mocht je zin hebben in een hapje of drankje? Dat kan bij de aanwezige restaurants en bars.

Hormuz Grand Hotel

De kandidaten verblijven nog steeds in het Hormuz Grand Hotel Muscat, waar de pot nog even goed geteld werd. Dit vijfsterrenhotel biedt luxe en comfort, met ruime kamers en uitstekende faciliteiten. Het ligt dicht bij de luchthaven, wat het een handige locatie maakt bij aankomst of vertrek. Het hotel heeft ook een prachtig zwembad en een spa, waar gasten kunnen ontspannen na een dag vol avontuur.

Dag 7: Bandar Al Khayran

De overgebleven deelnemers zijn inmiddels al een week in Oman. In Bandar Al Khayran vindt de volgende opdracht plaats, die in de vierde aflevering volledig te zien is. Bandar Al Khayran is een mooie kustplaats in Oman, gelegen aan de Arabische Zee. Het is bekend om zijn heldere blauwe water en rustige stranden. Het is ook een ideale locatie om te zwemmen, snorkelen en duiken. Er zijn ook indrukwekkende rotsformaties en grotten die je kunt verkennen. Als je een rondreis door Oman gaat maken, dan is dit een bijzondere stop.


Enthousiast geworden over een reis naar Oman? Kijk hier voor ons aanbod »

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Oman