Is Libanon veilig als reisbestemming?

24 december 2022

Is Libanon veilig voor een rondreis? Dit is een van de meest gestelde vragen van mensen die denken over een reis naar Libanon. Wij hebben dit prachtige land in de afgelopen jaren meermaals bezocht en in dit artikel vertellen we je alles over de veiligheid van Libanon.


Veilige baken

Ondanks alle onrust in de buurlanden is Libanon wel degelijk een veilig land voor toeristen. Het vormt een veilige baken tussen alle landen met onrust en het is dan ook niet gek dat er veel vluchtelingen wonen. Momenteel worden er zo’n anderhalf miljoen Syrische vluchtelingen opgevangen. En dat terwijl het land zelf zo’n vier miljoen inwoners telt.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft op basis van de actuele situatie aan of er een positief of negatief reisadvies voor Libanon geldt. Ook wij houden de situatie in het Midden-Oosten uiteraard dagelijks in de gaten. Mede dankzij onze mensen ter plaatse zijn wij altijd op de hoogte van de veiligheidssituatie van Libanon.

Positief reisadvies voor Libanon

Momenteel geldt voor het grootste deel van Libanon hetzelfde advies als bijvoorbeeld voor Bali, Vietnam of Mexico: er zijn lichte veiligheidsrisico’s. De steden aan de kust en het midden van Libanon zijn prima te bezoeken. Ook de hoofdstad Beiroet is veilig om te bezoeken, alleen uit de zuidelijke buitenwijken kun je beter wegblijven.


Reisadvies Libanon

Reisadvies Libanon

Het wordt afgeraden om naar het uiterste noorden en oosten te gaan, omdat deze gebieden dicht tegen de grens van Syrië aan liggen. Omdat Libanon en Israël op gespannen voet met elkaar staan, wordt ook de grensstreek in het zuiden afgeraden. Door spanningen in de regio komen er wel eens demonstraties voor in Libanon. Dit is niets om je zorgen over te maken, maar het is verstandig om er bij uit de buurt te blijven.

Kortom, Libanon is een veilig land zolang je de grensgebieden links laat liggen. Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie ter plaatse, vraag het ons of je hotel om informatie. Je kunt dus zonder problemen genieten van een reis naar dit prachtige land.


Bekijk hier ons aanbod naar Libanon voor een weekendje Beiroet en onze rondreizen naar dit land.

Artikel delen:

Blijf op de hoogte

Mis niets en ontvang meer reisinspiratie, tips en nieuws rechtstreeks in uw inbox!

Rondreizen naar Libanon